Göteborgsrättegången dag 6 (del 1): Trött åklagare yrkar på fängelse

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Under Göteborgsrättegångens sjätte dag höll åklagar- och försvarssidan pläderingar. Åklagaren såg trött och uppgiven ut, men yrkade på fängelse för samtliga åtalade.

Åklagare Jonas ”Sleepy Joe” Martinsson. Foto: Nordfront.

Under måndagen började den långa Göteborgsrättegången komma till sitt slut, med slutpläderingar – eller pläderingar som det heter i Sverige – från både åklagarsidan och några av de 16 åtalades advokater.

Som brukligt inledde åklagare Jonas Martinsson att argumentera för sin sak. Det var en trött och till synes något uppgiven åklagare, som åberopade vittnen vars trovärdighet redan har plockats sönder av försvarsadvokater, bevis i form av filmer som uppenbart har fulklippts och saknar tidsangivelser och argument som redan avslöjats som rena falsarier.

— Det var ingen Ingblad direkt, kommenterar Fredrik Vejdeland och syftar på JK-åklagaren Fredrik Ingblad som såg till att Vejdeland 2015 fick fängelse för åsiktsbrott.

Under pläderingen kunde inte åklagare Martinsson precisera vad de åtalade har gjort som skulle vara hets mot folkgrupp, bara att alla har ”hetsat mot judar och invandrare”. Men det är inte bara de som åtalas för åsiktsbrott som har gjort sig skyldiga till brottslighet. Martinsson menar att samtliga som befunnit sig på platsen har haft ”uppsåt att sprida Nordiska motståndsrörelsens budskap” och därmed begå brott.

Deltagare i organisationen måste ”ta ansvar” för att de inte ”undvikit att ta sig till platsen” för att höra exempelvis Fredrik Vejdelands tal, menar åklagaren vidare. Att lyssna till ett budskap som en åklagare påstår är brottsligt är alltså brottsligt i sig, och ifall Martinsson får sin vilja igenom måste svenskar i framtiden kunna gissa sig till innehållet i tal som ännu inte har hållits innan man bestämmer sig för om man ska lyssna på det eller ej – åtminstone ifall man vill undvika att dömas för åsiktsbrott.

Trots att Säpos Ahn-Za Hagström under sitt vittnesmål under förra veckan tvingades backa från sitt påstående att Nordiska motståndsrörelsen förespråkar ”rasöverlägsenhet” väljer Martinsson också att påstå det i sin plädering – samtidigt som han hänvisar till just Hagströms vittnesmål.

LÄS ÄVEN: SÄPO i politiskt kamp mot Nordiska motståndsrörelsen

Han menar också att Motståndsrörelsen står för så kallad rasöverlägsenhet eftersom organisationen i det politiska programmet Vår väg lyfter fram positiva egenskaper hos de nordiska folken. Enligt Martinsson är detta ett bevis för att organisationen anser att andra folk saknar dessa, eller andra, positiva egenskaper vilket enligt åklagarens logik är hets mot folkgrupp(er).

LÄS ÄVEN: Ahn-Za Hagströms lögner

Även Tyrrunan i sig är ”hets mot folkgrupp” enligt den trötte åklagaren. Detta eftersom den blivit känd för hela världen tack vare Motståndsrörelsens verksamhet och därmed ses som en ”nazistsymbol”.

Han attackerar även Motståndsrörelsens yttrandefrihetsvänliga hållning och menar att det är ett bevis för kriminella intentioner.

— Att NMR vill ta bort lagen om hets mot folkgrupp bevisar att deras verksamhet handlar om att just hetsa!, dundrade Martinsson under pläderingen.

Att det ska ha skett ett våldsamt upplopp på platsen motiverar Martinsson i sin plädering med att man faktiskt hör poliser ropa ”backa” i de filmklipp som använts i bevisningen.

— Den här organisationen har som strategi att agera på gränsen för vad som är lagligt, hävdar Martinsson och hänvisar till Säpo och Ahn-Za Hagströms vittnesmål, trots att även hon medgav att det i sig inte är något fel med att känna till lagar och regler och hålla sig inom dem.

Trots uppgivenheten yrkade Martinsson på tre till fyra månaders fängelse för de som åtalas för våldsamt upplopp, samt tre månaders fängelse för de som endast åtalas för hets mot folkgrupp. Detta gäller även de åtalade som inte sedan tidigare är dömda, vilket får ses som uppseendeväckande.

På plats var också lögnpressen, som tidigare endast varit på rättegångens första dag för att sedan tiga ihjäl vad som hänt de övriga dagarna, med manipulerade filmklipp och starkt ifrågasatta vittnen.

Med anledningen av att denna artikeln om Göteborgsrättegångsdagens sjätte dag blev något lång har vi valt att dela upp den i två. Denna artikel innehållandes åklagarens plädering, och del 2 som innefattar försvarsadvokaternas pläderingar.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
7 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Wäring
Wäring
9 månader sedan

”— Att NMR vill ta bort lagen om hets mot folkgrupp bevisar att deras verksamhet handlar om att just hetsa!, dundrade Martinsson under pläderingen.” Vilket argument. Har alltså alla de politiker som levt innan HMF-lagen fanns verkat för att hetsa? HMF är en jude-lag som skyddar judar, deras rasimport och systemet i sig. Svenskar omfattas inte av den och detta anses inte som rasistiskt, eftersom det här med rasism aldrig har varit förankrat i verkligheten med någon sorts rättvisa som utgångspunkt, det är en irrlära framtagen av judiska intellektuella för att kuva den vita rasen. Det är ett desperat system… Läs mer »

b¤d
b¤d
9 månader sedan

Man försöker klistra på ”gärningen” på våra vänner.
Vi själva råkar ut det för detta ofta. I vardagen och arbetet. Ge tillbaka med samma mynt.

Fredrika
Fredrika
9 månader sedan

Jag tycker detta är direkt skrämmande, fast ni verkar ha en godmodig distans till hela affären.

Situationen visar på det svenska rättsvösendets i grunden kriminella verksamhet, nör de på dessa sätt försöker sätta dit medborgare i politiska rättegångar där förmodligen ingen överhuvudtaget begått nått brott.

Det här är alltså det rättsväsende varenda medborgare i Sverige har att möta, i skenrättegångar för att sätta dit precis vem som helst som den socialdemokratiska diktaturen för tillfälligt finner misshaglig. Det här är Sydafrikansk ANC-klass. Riktigt, riktigt obehagligt.

Vera
Vera
9 månader sedan

Har de slagit sönder syltfönster? Bränt bilar`? Våldtagit eller slagit ned gamlingar? Nej, nej nej. De har försvarat sig mot polisövervåld och pöbelangrepp. I demokratin är det olaglig och kallas hets mot folkgrupp om man inte har dessa värdelösa värdesättningar som förgör moral och folkets homogena strävan. Jag hoppas att alla NMR vänner har läst Fredrik Vejdelands skrift FÖRSVARSTAL FÖR NATIONALSOCIALISMEN. Där står VI bakom och jag anropar även våra värsta motståndare att läsa den om läskunnigheten finns hos dem. ”ETT FÖRVARSSNACK FÖR NAZISM” för att göra det det mer begriplig hos dessa indoktrinerade hjärnor.

Klaus
Klaus
9 månader sedan

Åklagaren reflekterar inte på försvarets argument, det betyder att bakom honom är frimurare och i förlängningen världsherraväldejudar (Illuminati) med den marxistiska New World Order, och domen stod fast i förvägen (som hos bolsjeviker i Sovjetunionen). Om chefen konstataterar att någon domare är duktigare än någon annan så skulle chefens dom (betyg) inte vara hets mot domaren. Domar är standard i idrott och som betyg i skolan. Om vi ser att asiater och européer är civilisatoriskt, tekniskt och vetenskapligt duktigare än afrikaner så är det sanningen och ingen hets efter årtionde u-hjälp. Låt afrikaner själva klaga, väcka åtal eller göra det… Läs mer »

Ethny
Ethny
9 månader sedan

Här ser man tydligt, men även ett bevis på att det sättet som demokrati beskrivs som på pappret inte överensstämmer med verkligheten.

Helt absurt men ändå inte förvånande, önskar er alla lycka till. Faller domen hoppas jag att hela åtalet faller vid ett överklagande och istället frias då det ibland sker i de högre (((instanserna))). Denna rättegång är mer än absurd… Finns inga bevis, inga vittnen förutom antivita svenskhatande folkmordsvurmande förrädare och inget egentligt brott.

Ett ruttet korrupt (((samhälle))) minst sagt.

Thor
Thor
9 månader sedan
Reply to  Ethny

Kom att tänka på fd statsminister Håkan Juholt.
”Demokratin i Sverige är utdöende, och därefter väntar en teknokrati eller diktatur.
”Hur gammal är din son? Fyra? När han är gammal kommer han inte att leva i en demokrati utan i en teknokrati, eller en diktatur. Det är så in i helvete sorgligt. Jag är ledsen att säga det, men jag är 100 procent säker. Vi håller på att avveckla demokratin”,