Göteborgsposten saknar god journalistisk sed

Göteborgsposten uppmärksammade igår Motståndsrörelsen genom en artikel av Jan Höglund. Bland annat konstateras att våra affischer pryder Torslanda torg. Höglund låter dock anonymisera oss till ”en grupp” men vilka det är frågan om blir uppenbart av såväl textbilden som omnämnandet av vår välkända paroll om att ”ta tillbaka vårt land”.


Slår Motståndsrörelsens budskap
skräck bland Göteborgspostens
journalister?

Artikeln bygger förutom affischeringen på påstådda intervjuer med några personer från Torslanda. Syftet tycks vara att demonisera personer och organisationer med åsikter som inte passar den politiskt korrekta etiketten samt att ytterligare konservera myter och vanföreställningar om dessa. Läsarna förväntas anamma dessa paranoida fantasier. Som brukligt är sätter man oss i samband med omotiverat våld, indirekt anklagar man oss genom en anonym intervjuad man som återberättar en hörsägen om att vi har hotat bakeripersonal nattetid.

En man ska ha sagt att ”hotet från dessa grupper är spöklikt”. En annan låter förklara att: ”Det [det vill säga vi som är emot ett multietniskt Sverige] handlar om 14-15-åringar som tyvärr kommit snett i livet…Ofta är det äldre personer som matar dem med felaktig information och de inte vet vad som är rätt och fel.”

För den nyfikne granskaren rekommenderas ett besök på Göteborgsposten ty artikeln är ett bra exempel på den lågklassjournalistik som utmärker media vad gäller behandlingen av vissa frågor. Kravet på saklighet och sanning försvinner då media ska dramatisera föreställningen om nationalismens bottenlösa ondska.

Länk till Göteborgspostens artikel.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om