Polisen förutspår en mycket otrygg sommar i Göteborg

SVERIGE. Polismannen Peter Larsson anar en ”kaotisk sommar” i Göteborg. Anledningen till oron är ”gatubarnen” från Marocko som ägnar sig åt kriminalitet.

I samband med den ökade massinvandringen har de så kallade gatubarnen från Marocko kommit till Sverige. De håller främst till i centrala Stockholm och Göteborg, där de begår brott, våldtar och sexofredar kvinnor.

Polismannen Peter Larsson, som patrullerar i Göteborg, säger till norska Aftenposten att han känner sig maktlös inför situationen.

Larsson berättar att personer i såna här grupper är närmast straffimmuna och bryr sig inte om de grips.

— Sverige är extremt naivt. Ungdomarnas felaktiga uppgifter om åldern godkänns när de kommer hit så de kan inte straffas, säger han.

Vidare säger Larsson att det kokar bland poliserna i Göteborg. Just nu har de 24 olösta gängmord att ägna sig åt att försöka lösa, utöver alla fall av skjutningar och grov misshandel. De vanligaste brotten, såsom inbrott och stölder av alla slag utreds knappt.

Aftenposten skriver att polisen uppskattar att cirka 100 gatubarn befinner sig i Göteborg just nu.

Källa:
Polisman varnar: ”Gatubarn” skapar kaos i Göteborg

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om