Göteborgsförort får ett interreligiöst råd

INRIKES. Den invandrartäta förorten Angered i Göteborg ska få ett interreligiöst råd för att minska ”spänningar” mellan olika religioner.

För att öka ”förståelsen” mellan olika religiösa grupper i den invandrartäta förorten Angered i Göteborg ska kommunen nu satsa på ett så kallat interreligiöst råd. Till rådet kommer man att ta personer som representerar de olika religiösa grupperingarna i förorten.

I mångkulturella Angered finns hela trettiofem olika religiösa församlingar. Då religion inom vissa grupper är en mycket stor del av deras världsåskådning skapar närheten till oliktänkande lätt spänningar mellan de olika grupperna. Det religiösa rådet kommer därför att ha som sin främsta uppgift att bygga ”förståelse” mellan de olika trosuppfattningarna och minska på ”spänningar mellan olika grupper.

— Vi kan se spänningar mellan olika grupperingar. Men det är inte alltid som det har med religion att göra egentligen. Därför vill vi synliggöra de saker som vi faktiskt har gemensamt. Det är ett sätt att ta ansvar för att göra stadsdelen så bra som möjligt, säger Pastor Emanuel Furbacken, samordnare för flykting-, ekumenik- och religionsmöten inom Svenska kyrkan i Angered.

Vilka som till slut kommer att utgöra rådet är ännu ej klart. Den 11:e juni kommer man att välja representanterna för rådet att väljas. För att kvalificeras in i rådet måste församlingen ha tydliga stadgar men även ett namn som inte strider mot ”god sed” eller allmän ordning.

Källa:
Interreligiöst råd startas i Angered

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
1 Comment
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Vera
Vera
2 år sedan

AMEN – de som verkligen försökte med framgång blev mördade i Libyen och Irak – så några mjäkiga samordnadspräster skall göra det bättre? Men vi skall betala och betala tjafset tills våra egna kyrkor bränns ned och bögvigande präster blir snopna över sin ”humanitära” missgärning med sina omhuldade mångkulturella predikningar. Hallejuha