Göteborgsfestival plockade ner Prideflaggor för libanesisk sångerska

HOMOLOBBYN. Mitt under pågående Europride valde Kulturkalaset i Götebprg att på begäran plocka ned alla regnbågsflaggor från scenen när den libanesiska sångerskan Nancy Ajram skulle uppträda.

Sångerskan Nancy Ajram. Foto: Diana Farroukh (CC-BY-2.0).

Att underordna sig homolobbyns agenda är inget ”politiskt ställningstagande” menar makteliten när diverse myndigheter och allmänna institutioner exempelvis tågar i Prideparader. Detta eftersom myndigheter enligt grundlagen måste uppvisa objektivitet och saklighet.

Men när den libanesiska sångerskan Nancy Ajram uppträdde på Göteborgsfestivalen Kulturkalaset igår kväll så plockades regnbågsflaggor ner från scenen.

Till Göteborgs-Posten (GP) motiverar Kulturkalasets verksamhetsansvarige Tasso  beslutet:

— Vi kan inte tvinga Nancy Ajram att göra ett politiskt statement genom att uppträda på en regnbågsscen.

Stafilidis menar att Ajrams karriär ”till 99 procent finns i länder där det är förbjudet och i en del fall belagt med dödsstraff att vara öppet homosexuell”.

Ajrams och henne team ska till och med ha chockats över att hon skulle uppträda på en festival som samkördes med Europapride, något som man tydligen var helt ovetandes om.

Till GP berättar Stafilidis att det hela var ”ett missförstånd”, trots att det står i Ajrams kontrakt att hon måste uppträda på en ”neutral scen”. Han säger vidare att han tar på sig hela ansvaret för att informationen inte gått fram.

Källa:
Regnbågsflaggor plockas bort när stjärnan spelar i Sverige

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
1 år sedan

Det är sånt tryck vi borde ligga på med mot fördärvet också. Alla svenskar borde kollektivt bojkotta allt som har med ”Pride” att göra. Vägra uppträda, vägra agera publik, vägra göra jobbet med att sätta upp grejset.

Valhalla
Nybörjare
Valhalla
1 år sedan

trenden fortsätter: omgående underkastelse för islam, utan att muslimerna hinner kräva det. För några dagar sedan fick en svensk företagare höga böter för att han inte gillade att en muslimsk kvinna vägrade hälsa på honom. I hennes ögon är svensken en otrogen, oren kristen. Hon fick 40.000 kr för att hon vägrade handhälsa. I myndigheternas ögon ska muslimerna vara herrefolk över oss svenskar. Alla reklammakare, politiker och journalister propagerar ständigt för rasblandning för att definitivt utrota oss. En obligatorisk krullhårig negerunge i nästan alla reklaminslag i TV. ¨ De flesta svenskar saknar självbevarelsedrift och är för fega för att försvara… Läs mer »

Deva
Nybörjare
Deva
1 år sedan
Reply to  Valhalla

Tror denna sångare är Kristen…