Göteborgs kommun satsar på HBTQ-undervisning för “flyktingar”

KULTURMARXISM. Kommunfullmäktige i Göteborg lyfter nu fram frågan om hur så kallade “flyktingar” ska få utbildning i HBTQ-frågor.

HBTQ

Politikern Kristina Bergman Alme sitter i kommunfullmäktige för liberalerna och är även med i sociala resursnämnden som ansvarar för hanteringen av så kallade “ensamkommande barn” inom kommunen. Hon vill nu att kommunen ska satsa ytterligare skattepengar på att introducera “ensamkommande” i HBTQ-frågor.

— Kommer du från ett land där det är dödsstraff för homosexualitet, om man då ser två män på stan som håller om och kysser varandra, så kan det vara förvirrande. Och då måste vi prata om det, säger Kristina Bergman Alme.

Anna-Carin Jansson är planeringsledare för Mänskliga rättigheter och hbtq-frågor på stadsledningskontoret i Göteborg. I rollen som planeringsledare har hon länge lobbat för att hbtq-certifiera asylboenden och ser nu med glädje på att det blir av.

— En hbtq-person är extra utsatt. Dels för att det kan finnas landsmän som inte accepterar ens sexuella läggning, dels för att mottagande personal kanske saknar medvetenhet och inte tänker att detta kan vara en hbtq-person som kan behöva skydd, säger Anna-Carin Jansson.

Källa:
HBTQ-frågor bland flyktingar bränner till

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments