Göteborg kan utses till ”världens bästa HBTQ-stad”

GÖTEBORG. Tel Aviv och Tokyo är städer som Göteborg konkurrerar med i sin strävan att utses till årets bästa HBTQ-stad.

Bild från ”West Pride” i Göteborg. Foto: Nordfront.se.

Göteborg stad gör ni sitt främsta för att vinna epitetet ”världens bästa HBTQ-stad”. Bland de senaste årens vinnare återfinns Miami, Los Angeles och Stockholm och i år tävlar Göteborg mot Berlin, Buenos Aires, Köpenhamn, Madrid, Palm Springs, Reykjavik, Taipei, Tel Aviv och Tokyo.

Enligt homolobbyisten Tasso Stafilidis, ordförande för West Pride i Göteborg, beror framgångarna på ”långsiktigt och systematiskt arbete”.

— Det här innebär att Göteborg har blivit synligt ute i Europa och det är framförallt tack vare en massa olika aktörer som jobbar med att synliggöra HBTQ-frågor, säger han.

I juli kommer Göteborg, tillsammans med Stockholm, att vara värd för ”Euro Pride”. Något som Stafilidis tror kommer att få betydelse.

— Det faktum att vi arrangerar EuroPride i år har satt Göteborg på kartan. Vi har fått mycket uppmärksamhet tack vare det. Men Göteborg som stad har även gått ut mycket starkare med att exempelvis kompetensutveckla stadens personal i HBTQ-frågor och att hela tiden arbeta normkritiskt. Det är ett systematiskt arbete som pågått länge, säger han.

Chanserna att det blir just Göteborg anser han vara goda.

— Dels har vi inte vunnit priset förut. Men Göteborg har mycket som är unikt. Som exempel är vi enda kommunen i Sverige med ett eget HBTQ-råd. Att ha en sådan struktur i stadens organisation är otroligt unikt, säger han.

Vinnaren kommer att utses under en ”ceremoni” i London den 11 maj.

Källa:
Göteborg tävlar om att bli bästa HBTQ-staden

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
10 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan

Chanserna att det blir just Göteborg anser han vara goda. — Dels har vi inte vunnit priset förut. Men Göteborg har mycket som är unikt.

Vad är det som är så unikt i Göteborg för bögar, de många parkerna och offentliga pissoarerna där de kan ha spontansex dygnet runt? Eller att staden är nerlusad med skäggbaaaaarn?

Vera
Nybörjare
Vera
2 år sedan

Med en sådan polis som de har är det inte så konstigt. Döpas om till Prideborg men tycker oerhörd synd om våra duktiga medlemmar där. GOTHEN var i Tyskland på den anständiga tiden väldigt beundrat i våra historialektioner.

Ramón Mercader
Nybörjare
Ramón Mercader
2 år sedan

– Som vi förstått det var Stalin rätt hårdhänt med sodomiter och feminister?

– Ja, han skickade dem alla till gulagen.

– Tänka sig, ibland finns det användning för ett gulagsystem ändå.

– Dessa passade rätt bra där.

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan

Så Göteborg har inte funnits på kartan tidigare? Om det är hbtq som gör Göteborg, har vi att göra Näste 2 till fångvaktare för koncentrationslägret hbtq-Göteborg. Men efter internering bör de deporteras till ett hbtq-vänligt land. Som Israel.

Anna
Nybörjare
Anna
2 år sedan
Reply to  Fredrika

Perfekt plan.

Chief
Nybörjare
Chief
2 år sedan

Att Göteborg och (((Tel Aviv))) är med på listan förvånar mig inte. Men att Tokyo är med gör mig väldigt förvånad då jag trodde att japanerna hade mer vätt i skallen än så…

– Chief

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  Chief

70 års ockupation av JewSA har gjort sitt.

Anders
Nybörjare
Anders
2 år sedan
Reply to  Chief

Deras ”pride” är dock mer nedtonad och sansad. Ingen direkt freakshow.

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  Anders

Allt stort börjar i det lilla.

Anders
Nybörjare
Anders
2 år sedan

Synliggör: Stoppa homolobbyn.