Google stänger ner iransk statsmedia

CENSUR. Judiska Google stoppar iransk statlig media från att publicera nya filmklipp.

Den judiska censuren mot kritiker av västvärlden fortsätter. Nu är de båda iranska statskanalerna PressTV och HispanTV hindrade från att lägga upp nya filmklipp på Googleägda Youtube. De har också hindrats tillgång till sina Gmail-konton. Anledningen är som vanligt det diffusa ”innehållet bryter mot Googles policy”.

Google har hittills vägrat att ge någon vidare förklaring för tilltaget.

PressTV hade tidigare stängts ner tre gånger av det judiska företaget och hade över 270 000 prenumeranter på sin fjärde och senaste kanal.

Iransk media fokuserar mycket på att avslöja Israels och USA:s roll i till exempel inbördeskriget i Syrien, där Iran tar tydlig ställning mot islamistiska terrorister och i stället stöder landets demokratiskt valde president Bashar al-Assad.

Källa:
Google ’disables’ Press TV’s YouTube account without prior warning

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
J.N.Fredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Det var flera månader sedan Google bannlyste Syriens officiella YouTube-kanal PresidencyCy. Den hade alla (relativt få) intervjuer som västjournalister gjorde med al Assad och var den förmodligen enda lättillgängliga kanalen för hela västvärlden stt få den officiella syriska beskrivningen och synen på saker och ting. Skälet till bannlysningen var detsamma: ”Brott mot användarvillkoren”. Google ljuger åtminstone beträffande filmernas innehåll. Jag såg alla deras filmer. Enda brottet de uppvisade var andra åsikter jämfört med Israels och USAs regeringar. Min mor som matar sig med SVT var rädd för ”den fruktansvärda al Assad” ..”Det vet man ju vilken gräslig diktator han är”… Läs mer »

J.N.
Medlem

”Google har hittills vägrat att ge någon vidare förklaring för tilltaget”

Ingen vill höra deras förklaringar ändå, vi drar helst våra egna slutsatser, med sanningen som Vår vän. Spelar ingen som helst roll vad Google m.fl. säger, alla genomskådar dem snart i alla fall.

Ser man snart Iransk statlig media på VK kanske?