Google spårar dig – även om du stängt av platsdelning

ÖVERVAKNING. Trots att du stängt av platsdelning på din Androidtelefon vet Google ändå var du befinner dig. Det enda som krävs är att mobilen är uppkopplad till internet.

Androidtelefoner har sedan början av året i smyg spionerat på användarna genom att skicka vidare data om var mobilen befinner sig vidare till Google. Detta sker även om mobilens platsdelning är avslagen.

Sedan början av året har Androidtelefoner tagit reda på var telefonerna befinner sig genom att lokalisera närliggande mobilmaster, avslöjar tekniktidningen Quartz.

Allt som krävs för att en Androidtelefon ska kunna spåras är att den har uppkoppling till internet. Du behöver inte ens ha ett SIM-kort i mobilen för att den ska kunna ge ifrån sig sin plats.

Quartz har kontaktat Google som har bekräftat att man spårat Androidmobilerna genom mobilmaster även fast platsdelningen är avstängd, men att man inte längre använder sig av metoden.

Källa:
Google collects Android users’ locations even when location services are disabled

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

10
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
8 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
André DevecseriSigfridAllanFredrikaKarl Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rami
Medlem

Har länge påpekat detta då jag ofta får ”push-notiser” med innehåll: ”Betygsätt köpcentrum…” eller ”Svara på korta frågor om plats…” trots att jag haft platstjänster och GPS avstängd.

b¤d
Medlem

Ja. Bara att du är i någon form ansluten till nätet är också ett sätt att lokalisera.
I de appar som du kanske använder dig utav kan du stänga av ”localization”. Du kan instället ange denna manuellt vid behov.
Som tex upp eller nedladdning av bilddata vid försäljing eller köp.
Jag själv gjorde så vid ett enstaka försäljningstillfälle. Appen ”måste” ha tillgång till GPS stod det. Skitsnack, jag lade in min plats manuellt, laddade upp bild och data. Vips, publicerat. Därefter stänger man av.

Karl-Путин A
Medlem

Eller så sparkar man igång någon av sina gamla avlagda 20 år gamla mobiler och förser den med ett anonymt simkort köpt för KONTANTER och sätter på androiden endast vid behov. Det spelar ingen roll hur man har ställt in androiden, så länge den är påslagen kan den spåras med meterprecision. Jag kommer ihåg det första fallet när en inbrottstjuv åkte fast mha triangulärlokalisation för 25-30 år sen och då var smarttelefoner inte ens påtänkta.

Själv har jag en sån här liten goding, inte mycket större än en tändsticksask, röststyrd och med alla funktioner man behöver i en telefon.

comment image

Fredrika
Medlem

Frågor: 1) Varför skulle Goolag ”inte längre använda sig av metoden”? Har de skaffat sig en bättre metod istället? Varför skulle de annars avstå från den övervakningsmöjligheten? Eller används den fortfarande, men numera under CIA/Mossads försorg, och därförinte används av den juridiska personen Goolag? 2) Uppkoppling till internet krävs för att spåras. Detta görs via mobilmaster även utan SIM.Men använder man datatrafik 4G, 5G eller sånt, krävs väl SIM eftersom det är kopplat till datatrafikfunktionen och fakturering av telefonanvändning/ens egen datatrafik? 3) Eftersom de med ännu högre precision kan lokalisera telefonen om man använder det trådlösa nätverkskortets WIFI-funktion, gör de… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Vissa funktioner i 4G fungerar även utan SIM-kort. T.ex. Google navigator + andra appar som man kan hämta hem från Jewgle Playbutiken, i en gammal android utan SIM-kort och som inte använts på åratal.

Allan
Medlem

4. Slå in den i aluminiumfolie.

Karl-Путин A
Medlem

Precis! Och för att förenkla användandet av telefonen kan man tillverka ett nallefodral bestående av två lager aluminiumfolie och två lager självhäftande plastfolie.

För övrigt bör man undvika alla gratistjänster som t.ex. Gmail om man vill värna sin integritet. Man kan även vara lite ”innovativ” med personuppgifter om man trots allt vill regga någon
form av g-konto.

b¤d
Medlem

5. Slå den slutligen i två lager gladpack. Sänkes i Nybroviken.

Sigfrid
Medlem

Själv vägrar jag att använda dessa nya mobiler då man är alldeles för kontrollerad med dom.Bättre att använda en gammal mobil med kontantkort och allting betalt med kontanter.

André Devecseri
Medlem

Haft en Nokia 1112 i drygt 12 aar, den funkar klockrent.