Google ska anställa 10 000 åsiktspoliser

CENSUR. Youtubes VD meddelade under måndagen att man kommer anställa 10 000 personer för att ta bort material som ”strider mot värdegrunden” efter att man fått hård kritik i media för att inte censurera tillräckligt mycket.

Under måndagen meddelade Youtubes ägare Google, att man kommer anställa 10 000 personer för att censurera den populära videosajten. Enligt Susan Wojcicki, VD för Youtube, ska de anställda arbeta med att ta bort material som inte stämmer överens med företagets ”värdegrund”, och att det kan vara saker som ”kränkande videoklipp”, ”falsk information” ”hat” och material som kan vara skadligt för barn. Man ska även förbättra sina datoralgoritmer för att effektivisera den automatiska censuren.

Dessa förändringar kommer efter att media hetsat mot Google för att man inte ha tagit bort ”olämpligt material”. Man har även förlorat mycket av sina annonsintäkter sedan flera företag vägrat annonsera på Youtube med hänvisning till ”extremism” och ”hat”.

Wojcicki skryter också med att man med hjälp av datoralgoritmer nu lyckas censurera 98 procent av uppladdade videoklipp med ”våldsamt och extremistiskt material”.

Även tidigare har Google attackerat yttrandefriheten. Bland annat har Nordfronts engelskspråkiga podd Nordic Frontier och dokumentärfilmen The Greatest Story Never Told råkat ut för censur.

Källa:
Google to hire thousands of moderators after outcry over YouTube abuse videos

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
RokvikenMSverkerAllanKiruna killen Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
b¤d
Medlem

Jaha?
De vill alltså inte ha användare.
Bra nyheter. Finns mkt bättre siter för video hosting.
Två å en halv ruttna lingon.

Caesar-Aurelius
Medlem

Som tur är finns det redan gott om utmärkta alternativ där material som ”strider mot värdegrunden” kan inhämtas för de som vaknat upp, här är ett:

Guttersnipe Publications Inc.
https://vk.com/public157237914

Fredrika
Medlem

Censur är alltså numera en lukrativ affärsidé. Hur länge kan den fria världen fortsätta att låtsas att den är fri? Jag tycker annars att det inte gör någonting om de sociala internetplattformarna förstör sig själva. De behövs inte. De försvinner förstås inte, bara tar marknadsandelar från tv-kanalerna där folk ändå hade suttit och låtit sig indoktrineras och ”fördummas’. Skillnaden är nog inte så stor.

Kiruna killen
Medlem

På ett sätt är det bra om en eller flera av oss lyckades komma in så skulle de kunna rapportera va de jävlarna planerar

Allan
Medlem

(((Susan Wojcicki))), står t.o.m. på Judepedian att den är judinna. Därav ”shut it down, goyim knows”.

Sverker
Medlem

10.000 anställda!
Det är till att ha gott om stålar.
Men det är ju inga problem för dom med (krokig)näsa för pengar. Dom snor dom ju från oss :-(

M
Medlem
Rokviken
Medlem

Vill inte läsa eller lyssna på klezmermedia.