Google samlade olagligt in data – döms betala mångmiljonbelopp

INTEGRITET. Det multinationella företaget Google måste nu betala drygt 120 miljoner kronor till amerikanska konsumentorganisationer efter att ha brutit mot de amerikanska integritetslagarna då man olagligt samlat in data från okrypterade wifi-nätverk.


Google ser allt. Foto: NF.

Det multinationella företaget Google bröt mot de amerikanska integritetslagarna när man i Kalifornien var ute och fotograferade för funktionen ”Street View” – som används i Google Maps och Google Earth – och samtidigt passade på att olagligen samla in data från okrypterade wifi-nätverk i närheten.

Googles söktjänst är världens mest använda och funktionen ”Street View” gör det möjligt att se och zooma in nästan varje gata i hela världen.

Konsumentorganisationer i Kalifornien valde att stämma Google för intrånget och efter långa förhandlingar slutade det med förlikning, där Google ska radera all information som de olagligt samlat in och även betala drygt 120 miljoner kronor i böter till de olika konsumentorganisationerna.

Google lovade också att i fortsättningen informera allmänheten om hur man gör för att kryptera sitt wifi-nätverk.

Källa:
Google tvingas betala mångmiljonbelopp för olaglig insamling av data

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
InnateusSamuel Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Samuel
Medlem

Oy. Vey.

Innateus
Gäst
Innateus

Google dras till data, likt gamar dras till as.