Google övervakar dig – trots att du säger nej

ÖVERVAKNINGSSAMHÄLLET. Enligt en ny undersökning av AP sparar Google platsuppgifter på din mobiltelefon oavsett om du godkänt det eller ej.

Det spelar ingen roll om du sagt nej till att låta Google få spara din platsuppgifter. Nya uppgifter gör gällande att Google ändå sparar in din platsinformation på Android-enheter.

Det är nyhetsbyrån AP som undersökt fallet. Enligt AP lagrar många Google-tjänster på Android-enheter och iPhones användarens positionsdata. Detta görs även om du har använt sekretessinställning som ska hindra Google från att göra det.

Forskare vid Princeton University bekräftar även AP:s uppgifter.

Google Maps är en av tjänsterna som samlar in din positionsdata trots att du sagt nej till det.

Källa:
Google övervakar dig – trots att du säger nej

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Klaus-D_B-Den-Kristne Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Den-Kristne
Medlem

Skrämmande! Övervakningssamhället är på väg.

b¤d
Medlem

Jaha.
Det vet man sedan länge.
Å andra sidan bjuder jag på det. Där kan jewtube och Ooogle läsa mina rader och se där jag/vi står. För vi kommer INTE vika oss en tum.

Det skall fanimej svida.
Vill man vara lite förutseende kan man använda ett operativ som Linux och dess varianter samt bruka sökmotor som tex duckduckgo.com.

Är man helt paranoid skall man inte avända varken telefon eller dator.

:-)

Klaus
Medlem

Övervakningssystem fanns det mer eller mindre alltid. Munkar spionerade (och förtalade) i århundraden. I stora koncerner spionerar kolleger (inte bara sossar) efter kolleger. Det omfatter hemlig toalettobservation i firman, hemmalivet och aktiviteter över helgen. Det är naivt att inte tro det.