Google och Apple censurerar på Telegram – så här kringgår du Googles censur

YTTRANDEFRIHET. Censuren på Telegram har ökat men kommer framför allt ifrån Google och Apple. Hur gör du för att kringgå censuren?

Den senaste tiden har många användare av Telegram mötts av meddelanden som berättar att vissa kanaler eller meddelanden inte går att läsa på deras enhet. Bakom den ökande censuren ligger Google och Apple som vill styra vilket innehåll som kan visas i mobiler som använder deras operativsystem och apptjänster.

Telegram som själva ännu inte ägnat sig åt någon omfattande censur erbjuder dock de som använder Googles androidoperativsystem att kringgå censuren genom att ladda ner appen direkt från Telegrams hemsida istället för från Google Play. Detta tar bort Googles censur och du kan behålla ditt befintliga konto och appen kommer fortfarande uppdatera sig själv automatiskt.

Nedan följer en guide som förklarar hur du som har en androidtelefon och redan använder Telegram på den ska göra för att kringgå Googles censur.

1. Installera Telegram på datorn
Börja med att ladda ner och installera Telegram till din dator och logga in på det konto du har installerat på din mobil.

2. Avinstallera Telegram via Google Play
Nu kan du avinstallera Telegram från din mobiltelefon. Detta kan du antingen göra inifrån Google Play eller genom att gå in där alla dina appar visas och trycka på Telegram och hålla fingret tryckt mot appen tills du får upp olika alternativ inklusive möjligheten att avinstallera appen.

3. Installera Telegram manuellt
När Google-versionen av Telegram är borta går du in och laddar ner Telegrams egen app från deras hemsida. När filen laddats ner kör du den och godkänner att appar som laddats ner via webbläsaren får installeras på din enhet. Appen är nu installerad och kommer enligt Telegram att löpande och automatiskt uppdatera sig till senaste versionen av appen.

4. Logga in på ditt konto igen
När du startar den nya och fria Telegram-appen kommer den vilja att du anger ditt mobilnummer. Därefter kommer du se en kod i Telegram på din dator som du slår in på din mobil för att bekräfta att den nya appen ska få tillgång till dina tidigare konversationer, gruppchatter och kanaler.

5. Gå med i Nordfronts fristående chattgrupp
Det här steget är frivilligt men nästan obligatoriskt då alla Nordfront-läsare bör gå med i den fristående chattgruppen som drivs av våra läsare. Klicka här för att hitta till gruppen!

Det verkar inte som att någon liknande metod finns för Apple-telefoner som kör iOS-operativsystemet. Nordfront återkommer med en ny guide när en lösning för Apple-användare kommer.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments