Google lanserar intresseövervakande tjänst

IT. Google introducerar personligt intresseflöde till smarttelefoner. Länkförslag kommer baseras på sökhistorik och data insamlat från andra av Googles tjänster.

Google har lanserat ett personligt intresseflöde till smarttelefoner. Den nya tjänsten liknar Facebooks ”news feed” som används för att hitta uppdateringar kring vänner, familj och andra källor. I den nya tjänsten ska dock flödet visa innehåll om personliga intressen. Länkförslagen kommer baseras på sökhistorik och data som samlats in av Googles tjänster som Youtube, Gmail och Google Calendar.

— Tjänsten kommer främst att vara avsedd för mobilappar, men företaget tittar också på att applicera tjänsten på webbläsare i någon form, säger Shashi Thakur, som är en av de vice ingenjörscheferna på Google.

Enligt tekniksajten Techcrunch har inte Googles flöde samma ”djup” som Facebook har, eftersom Facebook har haft flera års försprång att lära sig vad användarna gillar.

De två jättarna Google och Facebook tar allt mer plats på Internet och under nästa år förväntas de tillsammans göra anspråk på drygt hälften av alla intäkter på webben.

Tjänsten som kallar för Google feed började lanseras i USA i onsdag och de kommande veckorna släpps den i andra länder.

Källa:
Google lanserar Facebookliknande tjänst

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments