Google krävs på 15 miljarder efter omfattande skattefiffel

UTRIKES. Det har tidigare rapporterats om att IT-jätten Google gjort sig skyldig till fiffel med skatten. Nu krävs IT-jätten på 15 miljarder efter att franska utredare gjort en räd mot företagets huvudkontor i Paris.

google

Nordfront har tidigare rapporterat om att IT-jätten Google gjort sig skyldig till omfattande skattefiffel. Google gick bland annat med på att betala 1,5 miljarder i skatt till Storbritannien i januari. Efter att huvudkontoret i Paris varit under bevakning sedan klockan 05.00 i morse slog 100 franska utredare till i en räd och nu krävs IT-jätten på 15 miljarder för obetalda skatter.

Frankrike, Storbritannien och flera andra länder har under en längre tid påtalat att IT-jättar som Yahoo och Google ägnar sig åt omfattande skattefiffel. De smiter undan skatter genom att generera vinster i filialernas respektive länder men har sina skattebaser i så kallade skatteparadis där skatterna är betydligt lägre.

Källa:
Räd mot Googles kontor – krävs på 15 miljarder

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments