Google avslutar sitt drönarprogram med Pentagon

UTRIKES. Google kommer inte att förlänga sitt kontroversiella kontrakt med det amerikanska försvarsdepartementet efter 2019 där man bidrar till att analysera drönarfotografier med hjälp av artificiell intelligens.

Enligt nya uppgifter har Google beslutat sig för att inte förlänga kontraktet med det amerikanska försvarsdepartementet efter 2019 där de bidragit med att analysera drönarfotografier med hjälp av artificiell intelligens (AI). Enligt uppgifter meddelade Googlechefen Diane Greene sina anställda i fredags.

Google har kritiserats för att medverka till projektet, betecknat Maven, som bidragit till Pentagons användning av drönare utomlands med ett omfattande dödande som resultat. Kostnaden för det aktuella programmet har beräknats till mellan 9 och 15 miljarder dollar.

Källa:
Google Plans Not To Renew Its Contract For Project Maven, A Controversial Pentagon Drone AI Imaging Program

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Fredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Från annonsföretag till mördare och globala terrorister. Den utvecklingen gick rätt fort. Googles motto Don’t be evil var bara en mask.