Google-anställda ville manipulera sökresultat om invandring

CENSUR. Anställda på Google diskuterade ifjol att medvetet manipulera sökresultat om invandring så att invandringsvänliga organisationer kom högst upp i sökresultaten.

Wall Street Journal har tagit del av flera interna mejl mellan Google-anställda efter det att USA:s president Donald Trump införde ett invandringsstopp till USA från fem muslimska länder.

Efter invandringsstoppet diskuterade de anställda hur man kunde manipulera sökresultaten på Google så att den som söker får upp information om hur man stödjer invandringsvänliga organisationer, bland annat American Civil Liberties Union (ACLU), eller kontaktar lagstiftare och myndigheter för att klaga över den restriktiva invandringspolitiken.

Det handlar bland annat om sökresultat för ord som islam, muslim, Iran, Mexiko och latinamerikan.

Även om de anställda inte tycks ha vidtagit några åtgärder för att manipulera Googles sökmotor, eftersom de ansåg att det var ett “högst politiskt beslut”, väcker diskussionen frågor kring hur politiskt kopplade Google och andra Silicon Valley-jättar är.

Under den senaste tiden har debatten kring censur av konservativa och invandringskritiska personer på sociala medier tagit fart och president Donald Trump har gett sig in i debatten.

Källa:
Google employees considered manipulating search results to help protest Trump’s travel ban

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Karl-Путин ATorkelssonGrottbjörnen_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Föga förvånande, när Google grundades och ägs av judar. Man bör undvika denna sökmotor, för inte bara är det så att resultaten manipuleras – genom att söka så skapar de ju även automatiskt en profil över vad man letar efter. Vanligtvis rekommenderas duckduckgo.com, som dessvärre inte är lika raffinerad som Google – men som åtminstone inte vinklar resultat eller samlar in data.

Grottbjörnen
Medlem

tack, ska köra den i fortsättningen!det borde bli ett inslag i nästa radio nordfront, alternativ till (((google))) viktigare än man tänker på att inte låta dom hålla koll på vad vi söker för information och manipulera resultaten

Karl-Путин A
Medlem

Testa ryska yandex.com. Bildjeewgla ”white family” på Jeewgle – gör sen samma sak på Yandex och räkna antalet negrer på Jeewgle och på Yandex; valet är enkelt.

Grottbjörnen
Medlem

jo gjorde några såna textsökningar på google ”european people in history” är en annan, men va tvungen att lägga ner det för jag fick höll på att få hjärtinfarkt av ilska

Torkelsson
Medlem

Även DuckDuckGo är grundat av en jude, behöver kanske inte betyda nåt negativt i detta fallet? Gäller även ixquick!