Google-anställda demonstrerar mot ledningen

USA. Google-anställda är missnöjda över hur företaget ”nonchalerar klimatfrågan”, att man inte tar anklagelser om sexuella trakasserier på allvar, samt att man sparkat personal som gjort intrång på andra anställdas kalendrar. Därför demonstrerar man nu mot företagets ledning.

Det är Bloomberg Technology som skriver om ett uppror bland IT-jätten Googles anställda. Anledningen sägs vara att man nyligen avskedat fyra anställda som kommit över andra anställdas kalendrar och spritt detta vidare.

Dessutom är de anställda upprörda över att man valt att lägga locket på gällande anklagelser om sexuella trakasserier som riktats mot höga chefer inom företaget. Vidare är man missnöjda över hur Google söker kontrakt med den amerikanska militären, samt att ”vissa anställda” inte tar tillräckligt stark ställning för den så kallade klimatfrågan.

Därför samlades Google-anställda under fredagen utanför Googles högkvarter i San Francisco med krav om att två av de avskedade skulle återanställas. Demonstranterna menar att de avskedats endast utifrån att de varit fackligt engagerade.

Kritiker menar att situationen på Google är ”ohållbar” och att företaget agerar ”inhumant” gentemot sina anställda.

Källor:
Nya slitningar på Google: Anställda demonstrerar mot ledningen
USA: Google employees stage rally after two activist colleagues suspended

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Larsson says:

  Sammanfattningsvis, de anställda vill ha kvar snokandes—metoo-klimatalarmister?

 • Hoppas på härdsmälta hos (((google))).
  Dess ledning är enbart intresserade av stålar.
  Alla anställda hos google, hens, stjärtgossar, liberaler borde fatta det. Det är det som säljer nu. Och när denna era är slut kommer de alla förpassas till soptunnan. Och google letar nytt material och anställda.

  Google är ett virus. Malware.

 • Sverker says:

  Degenererade anställda på ett degenererat företag.

 • Rokviken says:

  Vilka patetiska varelser. Och det är väl av den sort som Google har som anställda.

 • Harald says:

  Låter som allmänt missnöje. Vänsterblivna som inte får tillräcklig personlig uppmärksamhet. Va e inte tillräcklig ställning för klimatfrågan för problem? För lite Rockefellerpropaganda i sökmotorn? De hade ju ett jättemöte internationellt nyligen. Folk flög i privatjets från halva världen för att visa de tog klimatet på allvar genom att festa tillsammans med Coldplay.


 • Lämna ett svar