Gigantisk moské ska byggas i villaområde i Alvesta – ”Det är inte säkert att bo i det här området”

MÅNGKULTUREN. Det lilla samhället Alvesta kommer inom kort att få en moské, detta beslutade kommunfullmäktige nyligen. Moskén kan komma att rymma upp emot 3 000 rasfrämlingar, och detta har lett till protester från de boende i villaområdet där moskén ska byggas.

Den planerade moskén.

Tidigare i mars beviljade Alvesta kommun bygglov för en moské med plats för 500 rasfrämlingar, något som Nordfront tidigare rapporterat om.  Alla partier stod bakom beslutet utom det lokala partiet Alvesta Alternativet.

Solveig Nilsson från Alvesta Alternativet tycker att politikerna struntar totalt i grannarna till den kommande moskén, som kommer byggas mitt i ett helsvenskt villaområde. Hon menar även att det inte rör sig om en kapacitet på 500 personer, utan att det kan komma att handla om hela 3 000 rasfrämlingar i lokalerna.

– Jag tror personligen inte att trafiksituationen kommer klara sig. Det kommer bli väldigt mycket körande om de ska ha 3 000 på en fredagsbön. Det tror jag inte kommer fungera. De har sagt att det kan bli upp till 3 000 moskébesökare. De kommer långt ifrån och då blir det mycket bilar. Jag tycker inte man kan lägga så mycket trafik där det finns femtio villor och är så tätt, säger Nilsson och fortsätter:

– Du ska inte tro annat än att de kommer vilja ha böneutrop också här nere. Nu är det officiellt en kulturbyggnad, men det är också tänkt som en kyrkolokal, säger Solveig Nilsson till Samhällsnytt.

Närmast den planerade moskén bor en pensionär i 70-årsåldern. Hon menar att hon inte längre känner sig trygg i sitt bostadsområde då det kommer många rasfrämlingar från ett närliggande invandrartätt område.

— Det är inte säkert att bo i det här området, så ärligt kan jag säga. Det är mycket kreti och pleti som kommer från Rönnemyr. Det förstår du. Om du är svensk så fattar du vad jag menar, säger kvinnan som inte vill uppge sitt namn och fortsätter:

— Jag kan tala om för dig att jag skulle inte gå härifrån där jag bor ned till Ica efter att det blivit mörkt. Aldrig! Det skulle jag aldrig våga!

En annan person som kommer bli granne med moskén är Arne Karlsson. Han är drivande bakom protesterna mot moskén, och håller på att anordna en gemensam överklagan mot bygget.

— Det kommer stå 500 man på sju meters håll och titta på mig när jag står och grillar ute. Det tycker inte jag är rimligt. Jag tror inte någon människa i hela Sverige vill ha det, säger han.

Källa:
Pensionär i Alvesta får moské för 3000 muslimer tio meter från sitt hus – ”det känns lite otryggt”

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Karl ASenasteLisaVera_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
имя
Medlem

Visst, synd för dem. Men vad röstade de på? Var det ok när moskéer smälldes upp i resten av landet? Gjorde de motstånd när den första vita flickan våldtogs av främlingar? Troligen inte. Men man kan hoppas de vaknar nu. Dock tragiskt att mångkulturen ska behöva komma ända in på husknuten innan den svenska knutna näven åker upp ur fickan.

_DH_
Medlem
_DH_

Så galet att det byggs moskéer, när vi istället behöver koncentrationsläger att fösa in invällarna i inför den kommande deportationen.

Hade jag fått bestämt så hade vi rivt varenda moské och synagoga i detta land, och infört totalförbud på att upprätta någon sorts byggnad igen – eller annan semitisk församlingslokal.

Vera
Medlem

Innan DDR muren föll ville någon tysk turistförening arrendera ett stort stycke område i Småland och bygga en semesterby. Företagarna var glada men med ilskna protester från en del av befolkningen med Astrid Lindgren i spetsen föll förslaget. Nu kan den unga befolkningen tacka sina föräldrar och ”njuta” av böneutroparnas skrän i stället för att då och då höra lite tyska sånger.

Lisa
Medlem

Det är väl bara att grannarna går ihop och grillar helstekt gris varje fredag vid fredagsbönen

Karl-Путин A
Medlem

Muslimerna skiter i våra grillvanor, väl medvetna om att området kommer att vara avfolkat på svenskar innan första böneutropet. Tyvärr är det så att det är lite sent att reagera när man väl sitter med fan i båten.

Senaste
Medlem

Det passar att klaga nu när det kryper så nära inpå. Vad ska man säga till någon som klagar på att det gör ont när den lägger handen på den varma spisplattan? Visst får man ha förståelse för att de är hjärntvättade, men till syvende och sist är det upp till var och en att dra sina slutsatser och ta ställning.