George Soros: Google och Facebook ett hot mot samhället

INTERNATIONELLT. Den judiske multimiljardären och valutaspekulatören George Soros oroas över Facebook och Googles kontroll av mänskligheten och vill se att de regleras.

Foto: World Economic Forum (CC BY-NC-SA 2.0).
WORLD ECONOMIC FORUM/swiss-image.ch/Photo Michele Limina

Juden och mångmiljardären George Soros höll ett anförande under torsdagen vid World Economic Forum i schweiziska Davos. I anförandet talade den 87-årige Soros bland annat om “hotet från nationalismen” och hur Donald Trump och andra nationalistiska strömningar måste bekämpas.

Soros talade även om sociala medier som Facebook och Google. Enligt Soros utgör Facebook och Googles makt ett hot mot ”samhället och demokratin”.

— Företag tjänar sina vinster genom att utnyttja sin miljö. Gruv- och oljebolag utnyttjar den fysiska miljön; sociala medier-företag utnyttjar den sociala miljön. Detta är särskilt avskyvärt eftersom sociala medier-företag påverkar hur människor tänker och uppför sig utan att de ens är medvetna om det. Detta har omfattande negativa konsekvenser för demokratins funktion, särskilt när det kommer till integriteten för politiska val, sade Soros.

George Soros föreslår bland annat att Google och Facebook, som kontrollerar över hälften av alla annonsintäkter på internet, ska regleras av staten som allmännyttiga företag. Detta menar Soros leder till ökad konkurrens, innovation samt en rättvisare och mer öppen tillgänglighet för allmänheten.

Hela anförandet av George Soros:

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
RokvikenKarlKlaus.dB.Lisa Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Christian Hamilton
Medlem

Det är inte så mycket de nämnda plattformarna som Soros själv som är ett hot mot mänskligheten. Alla dessa ”filantroper (människoälskare) är istället de största folkfiender man kan hitta. Kabalens medlemmar gömmer sig alltid bakom humanistiska dimridåer.

Lisa
Medlem

Vad är det han egentligen säger: ”sociala medier-företag utnyttjar den sociala miljön. Detta är särskilt avskyvärt eftersom sociala medier-företag påverkar hur människor tänker och uppför sig utan att de ens är medvetna om det. Detta har omfattande negativa konsekvenser för demokratins funktion, särskilt när det kommer till integriteten för politiska val, sade Soros”. Med andra ord döda kritiskt tänkande på sociala medier.

b¤d
Medlem

George Soros: Google och Facebook ett hot mot samhället.

Google och Facebook: George Soros ett hot mot samhället. Så skulle det låta istället.

Google, Facebook & George Soros de bör alla skickas omedelbums till skarprättaren med sin bila.

Klaus
Medlem

George Soros är Illuminati-jude lika som Facebooks (del-)ägare Mark Zuckerberg. Illuminati vill världsherravälde, men uppenbarligen har de förlorad full kontroll över den fria opinionsbildningen trots avancerade mjukvaror som skall automatiskt filtrerar bort oönskade åsikter (särskilt mot judar och sanningen). Soros vill därför splittra Facebook och Google för att underlätta åsiktsförtryck och åsiktsförföljelse.
Vilken gangster folkmördaren George Soros är säger hans dom om Ungern: en maffiastat.
Tyvärr inte ett ord om muslimernas och afrikanernas spridning och Europas etniska och kulturella förstörelse.

Karl-Путин A
Medlem

Vad det handlar om är en maktstrid mellan olika judiska ligor, precis som under den ”ryska revolutionen”. Soros känner sig utmanövrerad på en massa fronter och känner sig bitter så här i livets slutskede.

Kanske tycker han också, med tanke på vad han är, att det är ren parasitism när en hamburgare kostar 60$ på konferensanläggningen i Davos.

Rokviken
Medlem

Den judiska maffian slåss inbördes. Hoppas det blir en slutlig lösning på problemet.