Genus-Sverige traskar vidare – Brommapojkarna kan bli könsneutralt

INRIKES. Fotbollsklubben Brommapojkarna röstar nu om att byta namn på sin förening.

Jämställdhets- och feministhetsen i Sverige fortsätter. Nu ikväll ska fotbollsklubben IF Brommapojkarna, som grundades 1942, rösta om de ska byta till ett könsneutralt namn.

Klubbens styrelse är för att behålla nuvarande namn men Douglas Roos som är tränare för ett av flicklagen tycker att man ska kasta historien i minneshålet.

— Brommapojkarna som är Sveriges största fotbollsförening borde symboliskt visa vad det handlar om och det är ju att inkludera alla spelarna även i klubbnamnet, säger Roos.

På förra årets årsmöte röstade klubbens medlemmar för att behålla det nuvarande namnet.

Källa:
Brommapojkarna röstar om namnbyte

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
nordboCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Caesar-Aurelius
Medlem

”Douglas Roos” miljonär på spelbolag och dessutom Centerpartist. Ser ut som en manlig variant av judinnan Anne Ramberg. Douglas Roos ska dessutom vara Djurgårdare enligt vad Brommapojkarnas Putte Salminen, ordförande för Bromma Support, påstår: Den här gången är det inte styrelsen utan djurgårdaren (!) Douglas Roos som motionerat om namnbytet. Styrelsen har faktiskt försökt påverka Roos att inte lämna in motionen av respekt för beslutet som årsmötet tog 2018. Hade DIF:s verksamhet legat närmare de finare delarna av Bromma, där djurgårdaren bor, hade han förmodligen noterats lika sällan på Grimsta som kungsörnen över Västerort. ”Douglas Roos som är tränare för… Läs mer »

Caesar-Aurelius
Medlem

Douglas Roos satt i Djurgårdens styrelse men blev utslängd. Nu är han i Brommapojkarna och förstör där med.

Som Adolf sa: ”Vänder man på en sten så kan man vara säker på att det sitter en Roos där och blinkar mot det plötsliga ljuset.”

nordbo
Medlem

Namnbytet röstades ner igen med en vettig motivering att man ska behålla klubbnamnet men i dagligt tal och kommunikation med tränare/medlemmar etc ska förkortningen BP användas med tanke på att det är ändå nästan 1000 tjejer som spelar för klubben.

Få se vem som vill byta namnet på skeppet Gustav Vasa till henskeppet..?