Gävleåklagaren har fått sparken

BROTT. Åklagaren Sebastian Flodström har nu fått sparken trots att delar av domen ännu inte har vunnit laga kraft. Statens ansvarsnämnd anser att Flodström har ”skadat allmänhetens förtroende för hela åklagarväsendet”.

Den dömde våldtäktsmannen Sebastian Flodström.

Den dömde våldtäktsmannen Sebastian Flodström.

Åklagare Sebastian Flodström dömdes i början av juli till 3,5 års fängelse för bland annat våldtäkt mot barn och tjänstefel. Flodström har överklagat till Svea hovrätt och i måndags avslutades prövningen. Fram tills dess att dom faller ville Flodström sättas på fri fot men i onsdags meddelade hovrätten att han blir kvar i häktet.

Statens ansvarsnämnd anser att Flodström allvarligt har ”skadat allmänhetens förtroende för hela åklagarväsendet”. Därför avskedas han trots att delar av domen ännu inte har vunnit laga kraft. Beslutet som ansvarsnämnden har tagit kommer inte att påverkas av Svea hovrätts dom.

Dom meddelas den 21 september.

Källa:
Gävleåklagaren sparkas – trots att hovrätten inte meddelat dom

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om