Gatustrider mellan Proud Boys och Antifa i Portland

UTRIKES. Under lördagen utspelade sig gatuslagsmål mellan vänsteranhängare och konservativa under ett politiskt möte i Portland i den amerikanska delstaten Oregon.

Under lördagen anordnade den republikanske senatkandidaten Joey Gibson ett politiskt möte med sin konservativa organisation som går under namnet Patriot Prayer. Man höll en marsch som gick från Schrunk Plaza, men kort efter att man lämnat torget konfronterades man av en grupp vänsteranhängare.

Då utbröt omfattande gatuslagsmål mellan de två grupperingarna. Bland de konservativa demonstranterna fanns bland annat anhängare till Proud Boys, en grupp inom den så kallade alt light-rörelsen, medan Antifa deltog på vänstersidan.

Polisen ska då ha skingrat grupperna, som dock senare möttes på en annan gata i närheten. Senare under dagen valde polisen att klassa det hela som en upploppssituation, varpå tillståndet för Patriot Prayers manifestation drogs in. Mötet ska dock ha avslutats på Schrunk Plaza där man samlades.

Deltagaren Kathrine Townsend kallar det hela en fälla och menar att polisen först avväpnat dem vid samlingsplatsen för att sedan leda dem mot vänsteranhängarna. På filmmaterial från dagen kan man bland annat se hur vänstern använder pepparspray och batonger mot de konservativa demonstranterna.

Se film från händelsen nedan:

Källa:
Riot in Portland as far-right marchers clash with anti-fascists

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Serbisk Sverigevän Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Serbisk Sverigevän
Medlem

Vilken fin höger han fick in på honom;D