Gärningsman med tolkbehov på persiska bakom fjolårsvåldtäkten i Dorotea

Av ,
Informationskriget.se
2

MÅNGKULTUREN. En utländsk man med tolkbehov på persiska dömdes skyldig för våldtäkten i juni 2017 i Dorotea.

Det var under natten mot lördagen den 3 juni 2017 som en kraftigt berusad lesbisk kvinna i 20-årsåldern våldtogs i centrala Dorotea av den då 31-årige Shahriyar Garaghozli (19860123-3771). Polisen grep och anhöll mannen som hade medborgarskap i Nederländerna och tolkbehov på persiska. Både tings- och hovrätt fann Garaghozli skyldig till våldtäkt och straffet i hovrätten blev två års fängelse och 110 000 i skadestånd. Åklagaren yrkade aldrig på utvisning.

Garaghozli och den våldtagna kvinnan var bekanta och hade tillsammans med gemensamma vänner varit på fest under kvällen där han bjudit henne på vin och enligt vittnen verkat bli allt mer sexuellt intresserad av henne under kvällen. Kvinnan blev senare illamående och började kräkas varpå Garaghozli ledde henne in bakom en husvagn och våldtog henne medans hon låg redlös på marken. Vittnen som anade oråd gick dit för att se vad som pågick och såg då den pågående våldtäkten. Ett av vittnena lyckades även fotografera våldtäkten, vilket tillsammans med DNA-spår blev ett starkt bevis i rätten.

Av Kriminalvårdens yttrande om Garaghozli framgår att han kom till Sverige från Iran redan 2008, men har därefter under en tid bott i Nederländerna där han är medborgare. Hans mor och bror bor i Nederländerna medan hans far bor i Sverige. Han själv bor tillsammans med sin farbror i Vilhelmina och arbetar inom kommunal verksamhet med så kallade ”ensamkommande flyktingbarn”.

Källor:
Lycksele TR B325-17 Dom 2017-09-06
Ovre Norrland HR B733-17 Dom 2017-11-08

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KarlGrottbjörnen Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Grottbjörnen
Medlem

synd att perser håller på sådär, hade högre tankar om perser annars

Karl
Medlem

Rasfrämling som rasfrämling. Same shit & trash.