Gänguppgörelse utanför skola i Stockholm – 2 knivskadade

BROTT. Två personer har skadats efter en gänguppgörelse utanför Årstaskolan i Stockholm. En av de gripna männen ska vara ledare för det kriminella gänget Årstanätverket.

Årstaskolan. Foto: LaysonKennard (CC BY-SA 4.0).

Polisen larmades till Årstaskolan vid Gullmarsplan i Stockholm vid 12-tiden. En man i 25-års åldern och en pojke i 15-års åldern har skadats med kniv efter en gänguppgörelse utanför skolan. Båda två har förts till sjukhus.

— Det är två individer inblandade och det är en polisinsats här. Det är ingen pågående situation. Händelsen i sig är avslutad, som jag kan se det, säger Kalle Enström, rektor på Årstaskolan, till Expressen.

En polisinsats har pågått på platsen under eftermiddagen och en del av Gullmarsplan har spärrats av. Två män har gripits, och åtminstone en av dem misstänks för grov misshandel.

Enligt uppgifter till Expressen ska en av de gripna männen vara ledare för det kriminella Årstanätverket. Gängledaren är flerfaldigt dömd för bland annat narkotikabrott, samt olaga tvång efter att ha hotat personal på ett SiS-boende.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments