Gäng trängde sig in i klassrum och skrek: ”Flickor ska ha slöjor”

GÖTEBORG. I oktober ska ett så kallat ungdomsgäng ha trängt i sig in i klassrum på Polhemsgymnasiet i Göteborg och skrikit att ”flickor ska ha slöjor”. Händelsen polisanmäldes.

Det var i oktober i år som ett gäng på 10-15 killar, troligvis invandrare, ska ha öppnat dörren till fem-sex klass rum och trängt sig in i ett av dem och uppträtt sig hotfullt. När läraren i klassrummet uppmanade männen att lämna rummet vägrade de först och de ska ha ropat att ”flickor ska bär slöja”. Till slut avvek männen från platsen.

— Läraren sa ifrån mycket skarpt att de måste lämna klassrummet, vilket de inte gjorde, och vid något tillfälle ska någon av dem ha ropat ”flickor ska ha slöjor”. Vi tyckte det var såpass allvarligt att främmande personer kan ta sig in på skolan och uppträda på det här sättet att vi har polisanmält händelsen, säger Mona Ericsson, områdeschef för Lindholmens gymnasieområde där Polhemsgymnasiet är en av fem skolor.

Skolan överväger nu att införskaffa kortläsare så att obehöriga inte kan ta sig in i skolan.

Göteborg är överrepresenterat vad gäller unga män som reser till Syrien för att strida med IS. Enligt Göteborgspolisen dominerar män från Angered och Bergsjön bland de som rekryteras till ”våldsbejakande extremism”. Kommunen arbetar nu med att ta fram en handlingsplan för att minska rekryteringen till IS och för att underlätta för skolorna att upptäcka och motverka radikalisering hos enskilda elever.

Källa:
Ungdomsgäng skrämde på skola

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments