Gammelmedia kämpar för sitt åsiktsmonopol

Av ,
Chefredaktör
0

KOMMENTAR. Martin Saxlind kommenterar här Expressens uthängning av ”Julia Caesar”.

Carl-Johan-Bonnier_krossa_dem-460x191

Gammal hetspropaganda från Bonnier.

Tidigare idag blev den invandringskritiska pseudonymen ”Julia Caesar” uthängd med namn, bild och personliga uppgifter i Expressen. Karin Olsson, kulturchef och ställföreträdande ansvarig utgivare vid Expressen, försvarar uthängningen på följande sätt:

Med tanke på hennes stora inflytande och roll i den alternativa debatten på nätet har vi fattat beslutet om att hennes namn borde komma fram för att man ska kunna ha en öppen debatt.

Det låter kanske fint i politiskt korrekta öron, men faktum är att det bara är floskler och trams. Julia Caesar har under många år deltagit i debatten genom sitt skrivande, hennes namn och identitet påverkar på inget sätt sanningshalten i hennes påståenden och argument. Att röja hennes identitet handlar bara om att ”skribenter som vägrar framträda med sina riktiga namn aldrig kan ställas till svars för sina påståenden och angrepp”, som Annika Hamrud skrev i uthängningsartikeln.

Uthängningen handlar alltså inte om att väcka debatt i Sverige utan om att straffa och tysta oppositionella röster, vilket Expressen och andra gammelmedier allt mer desperat vill göra då deras tidigare monopol på opinionsbildning har luckrats upp på internet där vem som helst fritt kan säga sin mening utan att bli censurerad av den kontrollerade median i Sverige.

Hets mot folkgrupp
Julia Caesar anklagas av Hamrud för att ”hetsa mot invandrare, politiker och journalister”. Begreppet ”hetsa” är ett i sammanhanget lömskt begrepp då det i artikeln kopplas samman med brottsrubriceringen ”hets mot folkgrupp” (som i sin tur är en lömsk lag), men att rikta frän kritik mot politiker och journalister är inte hets mot folkgrupp. Det är inte brottsligt att kritisera makthavare och Expressen kan således inte använda det som ursäkt för att hänga ut en person som i skydd av sin anonymitet påstås ha gått utanför det som är juridiskt tillåtet i Sverige.

I den mån Julia Caesar verkligen har skrivit något som bryter mot lagen rör det sig antagligen om hårda angrepp mot islam och muslimer, alltså en religionsfixerad kontrajihadism som Nordfront inte sympatiserar med. Men även om man inte delar Julia Caesars åsikter kan man ändå tycka att det är absurt att det i Sverige är förbjudet att kritisera en grupp människor baserat på deras åsikter och religiösa övertygelse. Varför ska anhängare av vissa religioner ha förmåner och extra skydd jämfört med till exempel anhängare av vissa ideologier? Att vissa religioner och folkgrupper inte får kritiseras i Sverige är en del i samma åsiktsförtryck som försöker få positiva uttalanden om nationalsocialismen kriminaliserade.

Svenska yttrandefrihetskämpar borde alltså kämpa för att skydda oppositionella från att lagföras för brott mot censurlagen hets mot folkgrupp. Det mediala etablissemanget i Sverige kämpar dock emot yttrandefriheten och vill, som vi kan se i fallet med Julia Caesar, få oppositionella fällda för åsiktsbrott.

Innan vi lämnar frågan om hets mot folkgrupp kan det vara värt att ta i beaktande att lagen, som bland annat skapades efter påtryckningar från judiska intressegrupper, inte fyller någon annan funktion än att skydda den mångkulturella ideologins hegemoni i Sverige. Den svenska lagen förbjuder redan brottsuppvigling, därför är det till exempel olagligt att ”hetsa” läsare till att fysiskt angripa invandrare. Hets mot folkgrupp-lagen fyller alltså inte den funktionen utan handlar om att förbjuda svenskar från att uttrycka ”missaktning” mot invandrare, homosexuella och andra grupper som godtyckligt klassas som ”folkgrupper”. I praktiken försvårar lagen framför allt en radikal men saklig diskussion om ras och invandring, vilket till exempel domen 2013 mot Nils-Eric Hennix visar.

Regimmedia på reträtt
Nordfront har länge använt begrepp som ”regimmedia” och ”regimtrogen media” när vi skriver om svensk gammelmedia. Begreppen är inspirerade av hur media i bland annat Sverige till exempel kritiserar medier i Ryssland eller mer auktoritära eller antisionistiska stater för att vara styrda av ”regimen”. Det som är roligt men också tragiskt och lite skrämmande är att kritiken är minst lika befogad när den riktas mot svenska medier.

Media och regim i Sverige är i grund och botten ett och samma etablissemang bestående av olika aktörer som lever i symbios och drar åt samma håll – mot den mångkulturella avgrunden och det svenska folkets undergång. Den pågående mediekrisen där de svenska medierna sparkar journalister på löpande band har gjort gammelmedia alltmer beroende av det statliga presstödet. Samtidigt är det privata ägandet av svensk media starkt koncentrerat till ett fåtal aktörer med den judiska Bonnier-klanen som en klart dominerande aktör med ett kraftigt inflytande över svensk politik.

I gammelmedierna förs därför bara pseudodebatter om i det stora hela irrelevanta saker samtidigt som media i alla stora ödesfrågor är rörande överens och försöker styra samhället i den riktning som medieägarna dikterat. Debattörer som har haft fel i sak straffas aldrig hårt av de svenska medierna men de som brutit mot den politiskt korrekta värdegrunden brännmärks på livstid som omoraliska typer.

Internet har framför allt under 2000-talet lett till en ”demokratisering” av opinionsbildningen i Sverige då förutsättningarna för vanliga svenskar att nå ut med sina åsikter blivit bättre. Detta har som tidigare nämnts lett till att gammelmedia förlorat sin monopolställning när det gäller att förmedla och tolka information. Allt fler svenskar läser därför alternativmedia och röstar på Sverigedemokraterna istället för något av de partier som stöds av gammelmedia. Det är också detta som uppenbarligen retar Expressen och ligger bakom tidningens beslut att granska Julia Caesar. Expressen skriver irriterat:

Hennes krönikor publiceras på den danska sajten Snaphanen, men också på Avpixlat och Exponerat, liksom norska Human rights service. Texterna genererar tusentals likes och delningar, och hon har gett ut tre böcker, varav två krönikesamlingar.

Eftersom invandringskritikern Julia Caesar når ut till många läsare och uppskattas måste hon demoniseras och karaktärsmördas av Expressen som propagerar för mångkulturen. Det positiva är att Expressen och övriga regimlojala medier i Sverige numera genomför dessa attacker mot dissidenter under en kraftig reträtt.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments