Gammal man tog hand om vildkatter – krävs på en kvarts miljon

INRIKES. En man i 90-årsåldern krävs på närmare 250 000 kronor efter att han tagit hand om en katt som fått ungar, och länsstyrelsen beslutat att ungarna skulle infångas och avlivas.

Arkivbild.

För fem år sedan tog en man i 90-årsåldern från Norrbotten hand om en katt. Katten fick efter ett tag ungar, som förvildades då mannen inte förmådde ta hand om dem på grund av sjukdom. Detta föranledde att länsstyrelsen fattade ett beslut att fånga in ungarna och avliva dem.

Företaget som fick i uppdrag att utföra detta kräver nu mannen på 241 000 kronor, något som mannen inte har. På grund av detta har skulden gått till Kronofogden, som mätt ut de få tillgångar som 90-åringen hade kvar. Nu drar Kronofogden en summa varje månad av mannens redan låga pension. När SVT kontaktar företaget som kräver mannen på pengar för tjänsterna han ej bett om så menar de att de fått göra flera besök till mannen och att det är därför kostnaden blivit så hög.

– Vi fick åka till mannens hem flera gånger och till det kommer kostnader för veterinärer för avlivning av katterna, säger Andreas Laine på företaget Binagården.

Kommunens företrädare Britt-Marie Veräjä vill inte heller ta på sig ansvaret för den uppkomna situationen, och hänvisar till ”sekretess”.

Källa:
Äldre man förlorar sina besparingar på vildkatter

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

19
Lämna en kommentar

Please Login to comment
12 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
ValhallaDonnieRokvikenAllanPierre Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Christian Hamilton
Medlem

Allas lika värde var det ja. Men visst, glömde, vissa har mer värde än andra. En gammal fattig man är lätt att loppa för myndigheterna, men att få fast och straffa riktiga förbrytare, det är för riskabelt för ordningsmakten och framför allt så försöker man inte från makten att stävja det i alla fall, det kan ju vara farligt. Bättre då att ge sig på enkla offer. Fy fan, på ren svenska!

Caesar-Aurelius
Medlem

– Vi fick åka till mannens hem flera gånger och till det kommer kostnader för veterinärer för avlivning av katterna, säger Andreas Laine på företaget Binagården.

240 000:- ???

Vad har denne fakturabluffande bedragare Andreas Laine i timlön?! Eller påstår han att det tog honom 60 besök innan han fick tag på alla katter?

Dessutom är Andreas Laine i tidningen av fler orsaker än bara fakturabedrägerier – han finns med även under rubriken:

Kritik mot hundpensionat vid oanmäld inspektion
Luleå Polis och länsstyrelse placerar ofta omhändertagna hundar hos Binagården. Nu har hundpensionatet också kontrollerats – och fått kritik.

Lepopi
Medlem

Det är ju helt sjukt hur man i ny Sverige lägger ner tid och resurser och delar ut sjuka straff till sådant som egentligen inte naturligt bör vara brottsligt, Samtidigt som man hanterar grovt kriminella och våldtäktsmän med mjuk handskar. Detta är en tydlig presentation av denna värld vi lever i. Vi lever i djävulens psykopat värld. Det finns bara en lösning! BRYT ER FRIA, KÄMPA FÖR DINA BARNS FRIHET!

Hell seger!

Victor
Medlem

Vad förbannad och besviknen man blir på Sverige.

Lepopi
Medlem

Man kan ju inte bli besviken på att en katt dödar en fågel, det är konsekvensen av kattens natur, samma gäller Sverige

Pierre
Medlem

Ja, den judiska versionen av Sverige..

Donnie
Medlem

Kultur marxistiska totalitär staten E Jew har bestämt . Hur alla länder i E jew skall leva !!

Donnie
Medlem

Hej Victor kan bara hålla med , vi kan ge så mycket till våra äldre om bara packet kunde åka hem . För det verkar inte vara några problem att ta semester i hemlandet . Jag menar hur många får inte bidrag för att semestra i hemlandet ?

_DH_
Medlem
_DH_

Vår ”underbara” djurskyddslagstiftning… Ett verktyg för profitörer är vad den är. Djuren är endast objekt man låtsas bry sig om för att kunna försnilla skattebetalarna på pengar. Något att tänka på för den som tycker samhället ska sköta saker åt människor – det leder bara till korruption, när byråkraterna hittar på jobb åt sig själva.

Peter
Medlem

Jag anser, att den som på det sättet som beskrivs är skyldig till att ha berövat den gamle mannen livet av regelrätt domstol bör dömas till döden och avrättas!

Grottbjörnen
Medlem

jag tycker faktiskt man kan ha dispans för vissa saker när det gäller äldre, bla. är det ju bevisat att gamla mår bättre av att ha djur runt sig…ja det är några jävla blodsugare som kan ta de sista slantarna av en 90-åring

Donnie
Medlem

Kan bara hålla med !!!

Grottbjörnen
Medlem

jag har andra tips på vad man kan avliva som endel folk tar hand om och låter yngla av sig hos

Jan Hjelm
Medlem

Länsstyrelsen kunde ha visat lite medmänsklighet från början och blundat för några förvildade katter. Kronofogden kunde ha konstaterat att inga tillgångar fanns att utmäta. Företaget kunde ha låtit bli att salta räkningen. Alla inblandade skall skämmas över hur de behandlat mannen.

Karl-Путин A
Medlem

Hade man istället avlivat de ansvariga på Länsstyrelsen så hade den godhjärtade åldringen och hans katter levt lyckligt nu.

Allan
Medlem

I takt med att Sverigestan krackelerar kan man i ökande grad införa tjänstemannaansvaret, på blodigt allvar.

Rokviken
Medlem

Tänk så viktigt det är att fånga in förvildade kattungar och avliva dem. Jämfört med de otaliga invällare som lever illegalt i landet och borde utvisas. Att jaga en sjuk gammal man för att ha förbarmat sig över ett djur är en skam. Att kräva honom på dessa ruttna shekels är ovärdigt så det inte finns ord för det. Och tjänstemannaansvaret skall införas fullt ut!

Donnie
Medlem

Faschism när den är som bäst . Gör ingenting fel , gör ingenting vi vill bara ha det du har , för det ger oss mer pengar än du har och kommer att få . Vi vill bara åt dina tillgångar för du har levt för länge redan . Vi strör lite salt i såren så du mår lite sämre och sedan dör , så vi staten och banken tillsammans kan ta alla eventuella tillgångar du har, har haft , eller kommer att ha . Fy Fan . Dessa svin borde Hängas på ett stort torg och sedan åka på… Läs mer »

Valhalla
Medlem

Mot svenskar är staten hård. Mot invaderade utlänningar mild.
Svensk djurvänner krävs på pengar. Invndrare som plågat djur slipper betala.