Game of Thrones-författaren påstås ha judiskt ursprung

KULTUR. Mannen bakom den populära TV-serien Game of Thrones, George R.R. Martin, ska ha upptäckt att han är nästan en fjärdedel jude.

George R.R. Martin.

Den amerikanske författaren George R.R. Martin, vars bokserie A Song of Ice and Fire ligger till grund för den omåttligt populära TV-serien Game of Thrones, har via ett TV-program om olika kändisars ursprung upptäckt att han har nästan en fjärdedels judiskt DNA.

Martin, som växte upp i New Jersey i östra USA, har hela tiden trott att han haft en far som var halvitalienare. Men eftersom inget italienskt ursprung kunde identifieras i hans DNA tros hans farmor, som skilde sig från sin italienske man, ha haft en affär med en judisk man från vilken Martin således härstammar.

Det bör nämnas att flera DNA-företag de senaste åren hamnat i blåsväder efter att bland annat tre identiska trillingar fått olika resultat på sina test. Peter Sjölund som skrivit flera böcker om DNA-släktforskning menar att företagen framförallt riktar in sig på amerikaner med dålig koll på sina rötter som vill ha en ”quick fix”:

— Företagen marknadsför detta stenhårt men det är många gånger det inte stämmer alls. En person kan få 26 procent brittiska öarna och tro att minst en morfar eller farfar kommer från Storbritannien, men när han eller hon låter testa sina föräldrar så kan det visa sig att ingen av dem har någon koppling till brittiska öarna. Så 26 procent kan lika gärna betyda noll procent, säger Sjölund.

George R.R. Martins böcker om Westeros och Essos skiljer sig en del från TV-adaptionen Game of Thrones, som görs av de båda judarna David Benioff och D.B. Weiss. I böckerna återfinns exempelvis inte lika mycket extremfeminism och antivita uttryck som i TV-serien.

Källor:
‘Game of Thrones’ creator George R.R. Martin discovers he’s nearly a quarter Jewish on ‘Finding Your Roots’
Experter kritiserar DNA-testernas etnicitetskartor

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Axel ErikssonJossErik Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Erik
Medlem

Känns som att det är (((deras))) plan för att återigen saluföra sig själva som bättre än vita. Det bara ”måste” vara den spekulerade (nästan) fjärdedelen av hans genom som är orsaken till att han kunde hitta på detta fantastiska univers, eller hur??? Extremt löjligt, och totalt meningslös information som så klart skall framhävas som något oerhört viktigt av judiskägd press.

Joss
Medlem

Böckerna har också en stor beundran för medeltida riddarideal. Och kombinerar detta med en stark cynism mot de som påstår sig vara riddare. Och låter därför två antihjältar förkroppsliga riddaridealen under täckmantel av omgivningens fördömanden. Den som följt GRRM något har sett hur han snarast har en fixering vid medeltida riddare. Det är en av bokseriens huvudteman. En annan sak som går förlorad i TV-serien är GRRMs noggranna attack mot progressivism och ytlig socialism. Det bästa exemplet här är Daenaris som ju bara vill väl och bara vill befria alla slavar och bara vill bli älskad och beundrad och godhetsknarka.… Läs mer »

Axel Eriksson
Redaktör

Bra kommentar, håller med.

Daenerys vänsterliberala härjningar går ju inte direkt bra i böckerna medan allt hon gör, även dödandet av helt oskydliga, hyllas okritiskt i serien.