Gambiansk rappare: ”En dag bestämde jag mig för att vara svensk”

MEDIA. En svart rappare som fått för sig att han är svensk har intervjuats av Aftonbladet.

eboi svensk

Fick för sig att han är svensk, hyllas i Aftonbladet.

Aftonbladet har intervjuat rapparen Ibrahima Erik Lundin Banda som är känd som ”Eboi” och nu släpper sitt första soloalbum.

— Säger jag att jag är från Sverige och Gambia är det som om jag aldrig nämnt Sverige. ”Suedi” handlar om vad det gör med ditt psyke, säger rapparen till Aftonbladet om den kommande skivan som alltså heter ”Suedi”, vilket är invandrarslang för ”svensk”.

Aftonbladet skriver att Lundin Banda bestämde sig för att han skulle vara ”svensk” efter att han besökt Gambia och inte känt sig som en gambian.

— En gång i tiden var det inte accepterat att göra rasistiska uttalanden, nu kommer de hela tiden och Sverigedemokraterna sitter i riksdagen. Det har blivit helt rumsrent. Kolla bara vad som hände i Trollhättan, säger Lundin Banda som menar att han ”tvingats att bli politisk” i och med den politiska utvecklingen i Sverige.

I intervjun framkommer det också att det var Lundin Banda som uppmanade Adam Tensta att ställa till en scen i TV4 under hetsen mot Louise Andersson Bodin.

Källa:
”En dag bestämde jag mig för att vara svensk”

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om