Fyra poliser misstänkta för brott efter att ha dödat utvecklingsstörd

INRIKES. Fyra poliser misstänks för brott efter att en 20-åring med Downs syndrom skjutits ihjäl.

Förra sommaren blev 20-åriga Eric Torell, som hade Downs syndrom, ihjälskjuten av poliser. De uppges ha trott att han var en annan misstänkt person, samt att det leksaksvapen han hade i sin hand var ett riktigt vapen.

Nu är fyra poliser kopplade till händelsen misstänkta för brott.

— Jag företräder en person som är delgiven misstanke om brott och även andra poliser som varit involverade. Jag kan inte svara på om det eventuellt är fler som är delgivna, men i vart fall fyra, säger advokat Anton Strand.

Chefsåklagare Martin Tidén är klar med förundersökningen och inväntar eventuella synpunkter från de misstänkta polisernas advokater innan åklagaren ska fatta beslut om det blir ett åtal eller inte.

Källa:
Poliser misstänkts för brott efter 20-årings död

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Slipsen
Nybörjare
Slipsen
1 år sedan

Det här är inget solklart fall där den drabbade är helt oskyldig och poliserna är helt skyldiga mördare. De kallas till platsen med information om en beväpnad person i Sveriges största stad med mycket kriminalitet. Den misstänkte är en ung man med två olika funktionsnedsättningar, Downs syndrom och Autism vilket gör att han inte har samma konsekvenstänk som andra. Han släpper därför inte leksaksvapnet, som polisen uppfattar som ett riktigt skarpladdat vapen på uppmaning vilket leder till att en mängd skott avlossas mot en försvarslös person. Båda sidor gjorde fel men polisen borde naturligtvis ha agerat annorlunda. Enligt mig skjutit… Läs mer »

Victor
Nybörjare
Victor
1 år sedan
Reply to  Slipsen

En person med Downs syndrom och en leksakspistol? Så många skott skjutna också av flera personer på samma gång? Kom igen det finns inga ursäkter för det poliserna har gjort. Poliserna borde straffas hårt.

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
1 år sedan

Fyra poliser misstänkta för brott efter att ha dödat utvecklingsstörd

Oj, oj, oj, har snuten börjat avliva utvecklingsstörda??

Antar att regeringen ser över sitt livvaktsskydd illa kvickt då.

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
1 år sedan

I det här fallet kunde polisen vara snabba att skjuta när det var en vit människa dom såg men när svartingar begår grova brott så törs man inte använda vapnet.Vår polis är klart rasistisk i sitt agerande då svartingar alltid behandlas mildare än vita människor.