Fyra migranter sjönk med båt utanför Turkiet

UTRIKES. En smugglarbåt full med afghaner på väg till Europa sjönk utanför Turkiets kust under tisdagsmorgonen. Medan den turkiska kustbevakningen lyckades rädda elva personer dog fyra i olyckan.

”Flyktingar” på Medelhavet. Arkivbild.

Sedan EU och Turkiet kommit överens om att skicka tillbaka alla så kallade flyktingar som når den grekiska ö-världen till Turkiet har drunkningsolyckorna på Medelhavet minskat.

Men under tisdagen har den turkiska kustbevakningen rapporterat att fyra afghaner – tre kvinnor och ett barn – under morgonen drunknat utanför landets kust samtidigt som man lyckade rädda elva när en smuggelbåt sjönk.

Enligt turkiska myndigheterna kom invadörerna från Afghanistan och Iran, men det är sedan tidigare känt att ”flyktingar” från Iran nästan uteslutande består av unga afghanska män som sedan flera år tillbaka etablerat sig i landet. Enligt en granskning som den judiskägda tidningen Expressen gjorde förra året uppger hälften av alla afghanska män som kommer till Sverige att de bott i snitt i 10 år i Iran, där de har tillgång till både gratis skola och sjukvård, innan de bestämt sig för att söka lyckan i Norden.

Källa:
Three women, baby die after migrant boat sinks off Turkey

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
André DevecseriFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Iran har blivit ett I-land. Kan de stå emot Israels och USAs hat och krigshets kan landet bli ett framtidsland. Mer än vad Nordens länder ser ut att vara. Men det är klart. När Netanyahu trycker på knappen är det godnatt.

André Devecseri
Medlem

Det hoppas jag verkligen inte sker. Samtliga semitiska och/eller muslimska nationer bör förpassas till skymundan, daa deras imperialistiska ambitioner annars ständigt kommer vara ett hot mot vaar trygghet.