Fyra främlingar kidnappade och torterade kvinna i religiös exorcismritual

FRANKRIKE. Tre karibiska män och en kvinna står åtalade i Paris för att under en veckas tid ha genomfört exorcism under tortyrliknande former där offret bands fast och plågades svårt.

I måndags inleddes en rättegången mot tre svarta män och en kvinna som anklagas för kidnappning, tortyr och barbarism. De anklagas för att under en veckas tid ha hållit det 19-åriga kamerunska offret fastbundet på en madrass i en position som skulle föreställa Jesus på korset. De åtalade är före detta medlemmar i den USA-baserade protestantiska kyrkan The Seventh Day Adventist.

En av förövarna, som tidigare haft ett förhållande med offret, hävdar att offret vid ett tillfälle hoppade på honom och mumlade något osammanhängande. Efter detta blev de övertygade om att hon var besatt och bestämde sig för att genomföra en exorcism.

När polisen hittade offret i en Paris-förort var hon utmärglad, uttorkad och visade tecken på att ha blivit slagen. Hon berättade för utredarna hur de matade henne med små mängder olivolja och gav henne vatten så att hon nätt och jämnt kunde hållas vid liv.

Källa:
The Exorcists: Four on trial in France for religion inspired kidnap and torture

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments