Fyra amerikanska soldater dödade i Afghanistan

UTRIKES. Fyra amerikanska soldater har dödats på endast fyra dagar i Afghanistan.

Fyra amerikanska soldater har dött på endast fyra dagar i Afghanistan. I lördags ska en soldat ha dödats i en eldstrid mot Al-Qaida i Nimrozprovinsen. Amerikanska militärkällor tror också att han kan ha avlidit efter att ha träffats av så kallad ”friendly fire”.

Under tisdagen dog tre amerikaner efter att ha kört på en vägbomb. Ytterligare tre personer ska ha skadats av bomben.

Totalt är antalet dödade amerikanska soldater i Afghanistan i år nu uppe i 10. De amerikanska trupperna ägnar sig numera mest åt flygräder mot talibaner samt utbildning av afghanska regeringstrupper, varför förlusterna inte är så stora som till exempel 2010 då 440 dog i strid.

Talibanernas framgångsrika gerillakrig mot USA och dess marionettregim i Kabul har visat sig så pass framgångsrik att USA nu söker fredssamtal med den pashtunsk-muslimska gruppen.

Källa:
Four U.S. Troops Killed in Four Days in Afghanistan

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KlausKarl-Путин A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

USraels krigföring har inte gått så bra de senaste åren. Kriget i Afghanistan har kostat tusentals miljarder dollar, krigen i Irak och Syrien likaså och har inte gett särskilt stor vinst i reda pengar. Bättre gick det i Ukraina där (((man))) genomförde ett USrael-vänligt regimskifte som bara kostade några tiotals miljarder, men de pengarna fick (((man)) tillbaka med råge när (((man))) stal guldreserven på 32 ton och ersatte med IMF-lån. Sen stal man även IMF-lånet och ersatte med nya lån. För att inte tala om alla fasta tillgångar som (((man))) plundrade landet på. Idag är Ukraina så fattigt att utblottade… Läs mer »

Klaus
Medlem

Om jag läste rätt så stupade 2372 amerikanska soldater i Afghanistan.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/United_States_military_casualties_in_the_War_in_Afghanistan
Vad är en ”western coalition”? Rothschild’s Windsor-länder och USA.
https://www.statista.com/statistics/262894/western-coalition-soldiers-killed-in-afghanistan/