Ful BLM-staty har ersatt Colston-statyn i Bristol

KULTURREVOLUTIONEN. Kritik mot nya BLM-statyn som gör svart makt-gest: ”Speglar inte mångfalden”.

Foto: Ben Birchall/Twitter.

Kulturmarxistiska aktivister i Bristol, Storbritannien, har nu uppfört en staty föreställande en anhängare av Black Lives Matter (BLM) som gör en svart makt-gest.

Statyn är uppförd där en staty av den engelska köpmannen, filantropen och politikern Edward Colston tidigare stod, innan statyn av honom förstördes i förra månaden.

Hatet mot statyn blossade nyligen upp på grund att Colston även var intressent i den lukrativa judiska transatlantiska slavhandeln.

Den estetiskt sett vulgära nya statyn är ett tecken i tiden, utförd i en kombination av svart harts och stål. Den uppfördes av ett litet team aktivister under ledningen av konstnären Marc Quinn, som passade på när det var sparsamt med människor ute, vid femtiden på morgonen.

Enligt The Guardian arbetade aktivisterna så snabbt som möjligt av rädsla för att polisen skulle komma och stoppa dem, uppenbarligen medvetna om att de inte hade mandat att uppföra schabraket.

Som förlaga har ett foto av den afrikanska BLM-demonstranten Jen Reid använts.

Representerar svart makt och sökande av raskonflikter
Quinn berättade för den engelska tidningen att man medvetet installerat statyn på ett sätt som gör den ”extremt svår att flytta,” även om det är ”inte ett permanent konstverk.”

Statyn som har en air av ironi har mötts av en del förtjusning i sociala medier. Mostern till den döde kriminelle afrikanen George Floyd, Angela Harrelson jublade på sociala medier och sa att denna staty bekräftar att hennes brorson inte har dött förgäves.

Andra kommentatorer tycker dock att det är respektlös mot staden, eftersom den inte officiellt utsetts till värdig symbol för Bristol. Handlingen betraktas bland annat som ”motbjudande” och ”odemokratisk”.

Statyn som uttrycker svart makt representerar heller inte alla i Bristol, klagar andra. Därför tycker många att den fula Jen Reid ska plockas ned och ersättas med något ”som återspeglar mångfalden av de människor som bor där.”

Andra klagar på att statyers funktion kommer att banaliseras. Det öppnar för att vem som helst ställer upp vilket skräp som helst de känner för – utan att statyerna har några särskilda betydelser – och då enligt ett klagomål inte heller bidrar till att forma en gemensam uppfattning om samhället.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Harald
Nybörjare
Harald
20 dagar sedan

Främlingarna som rev Colston statyn hade inte en susning om vem han var för nån. Dom var inte alls arga på statyn eller Colston. Det var bara ett uppviglat hat som judar och kommunister i OSF o Antifa talade om för demonstranterna dom skulle hata. Förmodligen fick många av demonstranterna betalt av Soros. Han brukar betala sina kravalldeltagare som dom i Extinction Rebellion och dom på Krimhalvön Ukraina o Iran tillomed. Jag gissar studenterna fått mest pengar. Typ 30 pund per skalle. 10-15 pund till gamlingar. Dom skiter i Colston och kan inget om historia. För då hade dom gjort… Läs mer »

Klaus
Nybörjare
Klaus
20 dagar sedan

Det finns många svarta, först som slavar från Afrika och Karibien i Bristol och i Cardiff på andra sidan Bristol Channel, och senare som fria invandrare även under andra vätldskriget för att jobba i kolgruvor. Men att riva statyer är dumt och historiskt fel. Jag har förståelse för en svart stayyr där i kolområdet, det hör till UK’s koloniala historia, och så hör också den antivita terroristen och mördaren Mandela från Sydafrika till Rothschilds UK, som fick stayr i London.
Jag skriver stolt att vi inte hade slavar i tyska kolgruvor.

Last edited 20 dagar sedan by Klaus
Tobias
Nybörjare
Tobias
19 dagar sedan

Bedrövlig utveckling, hoppas att ngn sliter ner möget och slår itu det!

Harald
Nybörjare
Harald
19 dagar sedan
Reply to  Tobias

Garanterat jäklit dyr staty dessutom. Inget som några caféaktivister knådat ihop. Beställd och finansierad av Soros eller Merkel eller Leyten eller Kahn. Nån sån vithatande jävel. Bara få dit skiten med kranbil och manskap är ju krångligt så det räcker ör såna idioter. Konstnärer kan inte sånt. Och den där dumma äckliga bruden hade inte klarat nåt av det.