Fritt fram kasta ägg mot politiker – inte brottsligt, bara ”olämpligt”

INRIKES. Efter att en invandrare kastat ägg mot Gustav Kasselstrand vid ett torgmöte gör Polisen bedömningen att detta inte är brottsligt utan endast ”olämpligt” och lägger ner förundersökningen.

Några av deltagarna på torgmötet i Filipstad. Skärmbild: Youtube.

Den 1 oktober hade Alternativ för Sverige (AFS) torgmöte i Filipstad där tumult uppstod och personer avvisades efter att ägg kastats mot AFS-medlemmar.

Idag skriver Gustav Kasselstrand på Twitter att det var en invandrare som kastade ägg mot honom själv. Händelsen polisanmäldes och den äggkastande personen fördes bort av polisen som även tog vederbörandes ID.

Nu har förundersökningen lagts ner då Polisen bedömer att inget åtal kommer att väckas av åklagare och att förfarandet att kasta ägg mot politiker inte är brottsligt utan endast ”olämpligt”:

Efter konsultation med åklagare tas beslut om att FU avslutas. Händelsen som beskriven är en ordningsstörning och beteendet är olämpligt. Dock saknas objektiva rekvisit för att uppnå förutsättningar för brott under allmänt åtal. Prognos mot åtal är att det inte skulle komma att väckas av åklagare. Förundersökning ska då heller inte bedrivas.

Kasselstrand kommenterade Polisens beslut:

Ska vi tolka polisens beslut som att det nu är fritt fram för vem som helst att kasta ägg mot vilken politiker man vill? Eller var det just kombinationen: Invandrad gärningsman + målsägande AfS-politiker, som föranledde beslutet att lägga ned undersökningen?

Någon funderar på vad som hänt om fallet varit omvänt:

Jag skulle vilja se vad som hade hänt i det omvända fallet. Om du hade kastat ägg på nyadeln.

På partiets officiella Facebooksida frågar man sig: ”Undrar om samma bedömning hade gjorts om det var något annat parti som talade?”.

Källa:
Polisen: Småstökigt under AFS torgmöte i Filipstad

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
WäringTors SpjutKlausVeraCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Samuel
Medlem

Trevligt, då vi alltså börja med organiserad äggkastning mot folkförrädarpolitiker?

Emil Shoahstein
Medlem

”Nazister kastar ägg”

Rokviken
Medlem

I det här fallet möttes tårtan och en makron.

https://www.youtube.com/watch?v=owTP4ic-m44

Tors Spjut
Medlem

En god idé förvisso men de är inte värda att spilla äggen på.

Caesar-Aurelius
Medlem

Att kasta ägg mot en politiker och missa målet är således inte brottsligt, bara lite olämpligt.

Och var drar den lille kuksugaråklagaren gränsen?

Att skjuta mot en politiker och missa målet är det också olämpligt men inte brottsligt??!

Vera
Medlem

”Att kämpa på det rätta sättet” blir ändå bara pannkaka. Ingredienserna börjar flöda.

Klaus
Medlem

Polisen är dum som de parasitära främlingarna och Le Blob (”Blobis”). Det är brottsligt att kasta något i ansiktet, eftersom saker som sten, tårta eller ägg kan orsaka t.ex. tand- och ögonskada.

Wäring
Medlem

Att invandraren är missanpassad är det problematiska enligt Kasselstrand, inte att personen överhuvudtaget bor här. Antingen har man ett folkligt perspektiv baserat på ras/härkomst, eller så har man det inte. Påpekade han inte på partilanseringen att han fortfarande är sverigedemokrat? Det var ett intressant uttalande och sammanfattar allt: hur många nationalister som än försvarar AfS med att de minsann är mycket mer medvetna om Rothschilds makt m.m. än vad de ger sken av och försöker få det till att deras partiprogram är ”implicit etnonationalism” så är de fortfarande helt vanliga politiker som inte tänker utmana makten.