Friskola inriktad på mångkultur kommer troligen att startas upp i Landskrona

MÅNGKULTUR. En ny friskola som ska inrikta sig på mångkultur planeras att startas upp i Landskrona och Utbildningsförvaltningen ser positivt på det hela.

Den nya friskolan Maria, som står för ”Multicultural and recognition in aspiration”, planeras att startas upp i Landskrona och kommer troligtvis att bli verklighet då skolpolitikerna ser positivt på det hela. Bakom ansökan om att starta upp den mångkulturella Maria-skolan står Rehan Tara som är förskolelärarinna och pedagogiskt ansvarig på Stjärnfallets skola som drivs av hennes syster Dalal Taha.

Friskolan kommer att ligga i närheten av en förskola på Hantverksgatan och kommer ha 140 elever från förskoleklass till sjätte klass. Första året ska skolan ha en förskoleklass på 20 elever.

I nu läget har Utbildningsförvaltningen granskat Landskronas befolkningsprognos där det framgår en ökning av grundskoleelever de kommande åren och ger samtidigt Tara grönt ljus. Så här skriver Utbildningsförvaltningen:

Över tid ser förvaltningen inga negativa ekonomiska eller organisatoriska konsekvenser av en etablering

Källa:
Säger ja till start för ny friskola

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om