Friades från åtal om hets mot folkgrupp

UPPFÖLJNING. Nordfront granskade i april ett hets mot folkgrupp-mål där flertalet av de utredande poliserna visade sig vara partiska. I efterhand kan sägas att den åtalade mannen friades och polisen tvingades efter överklagan att lämna ut anmälarens epostadress.

I en artikel som publicerades i april 2018 skrev Nordfront om poliserna som utredde ett mål där en svensk man åtalades för hets mot folkgrupp. Det visade sig att flera av poliserna hade personliga förhållande som gjorde att deras opartiskhet kan ifrågasättas. En av poliserna postade HBTQP-propaganda på sociala medier, en annan hade ett förhållande med en rasfrämling och en tredje hade ett adopterat icke-europeiskt barn.

När artikeln skrevs så pågick huvudförhandlingarna i målet. Nordfront kan så här i efterhand meddela att den åtalade svensken friades av tingsrätten. Mannen hävdade i rätten att hans Facebookkonto hade hackats och att kommentaren han stod åtalad för inte riktade sig mot någon specifik folkgrupp. Tingsrätten tyckte att förklaringarna om att kontot var hackat var osannolika, men eftersom åklagaren inte hade undersökt dator och telefon så kunde inte detta motbevisas. Vidare höll rätten med om att det inte fanns något i kommentaren som tydligt anspelade på ras eller etnicitet.

Kommentaren som prövades löd:

Hela svenska systemet är åt helvete när aporna får bete sig på detta visset. Stupstock å låt folket få stena aset till döds. Jävla pack vi släpper in i detta annars så vackra land.

I Nordfronts artikel nämndes även att en av poliserna i region västs hatbrottsgrupp, polisinspektör Andrea Hammar, hade vägrat att lämna ut anmälaren Johan Erikssons epostadress på Nordfronts förfrågan. Efter överklagan till kammarrätten var polismyndigheten till slut tvungen att lämna ut epostadressen som var johanandersakesson@gmail.com. Tyvärr har Nordfront inte lyckats hitta personen bakom adressen då den troligtvis är lika falsk som anmälarens namn. Av en artikel på Nya Tider så framgår det att namnet och epostadressen verkar användas av en av personerna i gruppen Näthatsgranskaren.

Källa:
Skaraborgs TR B905-18 Dom 2018-05-04

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Caesar-AureliusKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Poliser är under mind control. De är marionetter.

Caesar-Aurelius
Medlem

Att en sådan kommentar överhuvudtaget ens blir utredd, än mindre hamnar hos en åsiktsåklagare, för att bli ett mål inför en domstol är FULLSTÄNDIGT FÖR JÄVLIGT!!

Yttrandefrihet?! Finns ingen kvar överhuvudtaget. Sverige är utan minsta tvekan en av världens allra sämsta länder när det gäller rätten att fritt tycka och tänka.

Det borde satsas samma polisresurser till att lokalisera och gripa näthatsgranskarens medlemmar och se till att de blir dömda för förtal, ofredande och olaga hot!

Näthatsgranskaren – Ordf. (Bert) Kenneth Bodin (1967012), Fysiker Umeå universitet, Företagare VD Algoryx Simulation, gift & 3 döttrar, Västergatan 4 D, 903 21 Umeå, Fritidshus Lövöudden Holmsund

https://www.hitta.se/bert+bodin/umeå/person/LdgW2444mn