Fredrik Virtanen anmäler kändisfeminsten Cissi Wallin för förtal

METOO. Den före detta Aftonbladethöjdaren Fredrik Virtanen, eller Karl Fredrik Ramqvist som han numera heter, har nu anmält kändisfeministen Cissa Wallin för förtal efter att hon anklagat honom för att ha våldtagit henne.

Virtanen vs Wallin.

Det var år 2011 som feministen Cissi Wallin anmälde Aftonbladethöjdaren Fredrik Virtanen för våldtäkt. Wallin påstår att Virtanen drogade och våldtog henne år 2006 men förundersökningen lades ner i brist på bevis.

Det var i samband med #metoo-rörelsens start ifjol som Wallin gick ut i sociala medier och hängde ut Virtanen och anklagade honom för att vara en våldtäktsman, anklagelser som Virtanen hela tiden nekat till. Detta ledde till att Virtanens tid som kulturjournalist på Aftonbladet tog slut och han tvingades lämna landet till föjd av den mediala storm som följde honom.

Han har sedan #metoo-anklagelserna bytt namn och enligt uppgifter från Skatteverket heter han inte längre Fredrik Virtanen, utan Karl Fredrik Ramqvist. Namnet Ramqvist kommer från hans hustru Karolina, som han bor tillsammans med i en bostadsrätt på åtråvärda Folkungagatan på Södermalm i Stockholm. Hustrun verkar dock fortfarande heta Virtanen Ramqvist i efternamn.

Virtanen/Ramqvist har dock nu anmält Cissi Wallin för förtal. Detta framgår i ett inlägg på Instagram som Wallin publicerade under onsdagen, tillsammans med en bild som visar att hon blivit kallad till polisförhör, där hon skriver följande:

Virtanen, min och flera andras förövare tänkte nog att han var smart. Tänkte att han väntade tills ”värsta #metoo -stormen” lagt sig, för att sen anmäla mig för grovt förtal. Och jag är beredd att ta den smällen och till skillnad från honom -stå för mina handlingar. Det har jag sagt hela tiden. Och det framförallt för mina systrars skull. För alla hans andra offer under decennier, som inte orkar och vågar. Vår upprättelse, att äntligen kunna varna världen för i alla fall en sjuk och sadistisk mansspillra.

Vidare skriver hon:

Jag ska infinna mig på förhör, säga som det är, stå för mitt påstådda brott. Att ha lagt skulden och skammen där den hör hemma. Kanske blir det rättegång. Kanske blir jag stämplad som en brottsling. Må så vara. Jag ångrar ingenting. Jag varnade öppet för en farlig man som tillåtits förgripa sig på folk och utöva maktmissbruk i många år. Jag berättade min historia. Kalla mig brottsling för det. Sen kan vi ju diskutera det faktum att tex den polisanmälan jag gjorde mot en man i Skåne som i klipp på nätet berättar (hotar med) hur han ska ”knulla mig tills jag ber om nåd”… Om hur den förundersökningen lades ner i stort sett på dagen ”i brist på bevis” (videoklippet ligger fortfarande uppe) medan jag nu kallas till förhör för brott. Men rättsväsendet har väl koll på sina prioriteringar…

Källa:
Cissi Wallins instagram

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Fredrika_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Två kloakråttor i offentlig dust… Hade varit trevligt om denna Cissi hade varit en person man hade kunnat känna sympati för, men hon har gjort de mest befängda uttalandena under årens lopp och aldrig visat upp någon klass att tala om. Dessutom uppenbarligen pantad, när hon för några år sedan sa i TV-debatt att hon skulle starta ett företag och inte anställa en enda man – detta för att visa oss ”onda” män. Vem som helst inser ju att ett företag utan män inte alls fungerar, särskilt inte med en pantad feminist vid rodret. Får hoppas vi en dag har… Läs mer »

Fredrika
Medlem

Är hon ett sånt svin hoppas jag att hon fortsätter att vara det och motanmäler f-nskapet.