Fredrik Vejdeland åtalas – JK vill förbjuda hyllning av politisk ideologi

CENSUR. Idag väckte Justitiekanslern åtal mot Nordfronts ansvarige utgivare Fredrik Vejdeland. Åtalet gäller kommentarer som bland annat hyllar nationalsocialismen och vänder sig mot sionismen.

fredrik_vejdeland_jk

Justitiekanslern har idag gått ett steg längre i försöken att förbjuda det fria ordet genom att åtala 31 kommentarer som till den större delen antingen hyllat eller kritiserat den sionistiska rörelsen. Även fast det inte är inskrivet i grundlagen att nationalsocialismen är olaglig verkar JK vilja försöka sig på att indirekt kriminalisera ideologin genom att förbjuda att man omnämner den positivt.

JK har tagit fasta på 31 kommentarer som publicerats på Patriot.nu/Nordfront under en femårsperiod när hemsidans kommentarer fortfarande var förhandsmodererade. Av dessa åtalas 28 för hets mot folkgrupp och tre för uppvigling. De flesta av kommentarerna som åtalas hyllar antingen nationalsocialismen eller Adolf Hitler. Exempelvis anser JK att följande kommentar, till artikeln ”Adolf Hitler 120 år”, ska vara olaglig:

Leve Adolf Hitler! Hell nationalsocialismen!

JK åtalar även exempelvis dessa tre kommentarer:

Länge leve Adolf Hitler.

Länge leve Hitler.

Leve Hitler.

Dessutom får man enligt JK inte beskriva Hitler som en hjälte:

Adolf Hitler var en sann hjälte och hans ideal lever genom vidare genom oss.

I andra kommentarer har JK tagit fasta på begreppet ”Död åt ZOG” genom att vilja fälla exempelvis följande två kommentarer:

Viva Germania. Död åt ZOG. Hell Seger!

Systemets soldater och dess lakejer skall krossas. Död åt ZOG.

Begreppet ZOG (Zionist Occupation Government) syftar på den sionistiska makten och sionismen är en politisk rörelse, precis som nationalsocialismen. Enligt JK är det förbjudet att hylla en politisk rörelse och förbjudet att kritisera en annan.

Kommentarer har också åtalats som beskriver invandrare som visat sig fuska eller på andra sätt dra nytta av Sveriges välfärd, däribland en grupp främlingar som simulerade CP-skada i flera år, som ”parasiter”. Vad gäller de tre åtalspunkterna om uppvigling handlar dessa i huvudsak om att beväpna sig för att kunna freda sig mot våldsamma attacker från extremvänstern.

Nordfront har varit i kontakt med Fredrik Vejdeland som säger att åtalet är ”absolut inte vattentätt” och att vissa åtalspunkter är ”rent absurda”.

— Det låter naturligtvis mycket med 31 kommentarer, men den övervägande delen av dessa kommentarer är sådana som på olika sätt antingen hyllar nationalsocialismen eller vänder sig mot sionismen. Skulle någon av dessa kommentarer fällas så vill jag påstå att rättsstaten Sverige har mycket allvarliga problem. Vad gäller övriga delar av åtalet finns det klara brister som vi kommer ta upp i rättegången, säger Fredrik Vejdeland till Nordfront.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om