Fransk vänsterpolitiker gripen för att ha hyllat polismord efter terrordåd

UTRIKES. Stéphane Poussier, vänsterkandidat i förra årets val i Frankrike, har gripits efter att han hyllat mordet på en polisman offrade sig i ett försök att stoppa ett terrordåd i fredags.

Det var i fredags som tre personer dödades och över ett dussintal skadades när den 26-årige marockanen samt IS-sympatisören Redouane Lakdim tog gisslan på en stormarknad i sydfranska Trèbes. Den 45-årige polismannen Arnaud Beltrame bytte frivilligt plats med en kvinna ur gisslan men han sköts sedan till döds av gärningsmannen.

Efter dådet har Beltrame hyllats som hjälte i Frankrike efter sitt ingripande, dock inte av alla. En som istället tyckte att mordet på polismannen var bra är den franska vänsterpolitikern, Stéphane Poussier.

På Twitter skrev Poussier att han tyckte att det var riktigt bra att polismannen Beltrame dödades i dådet, något som nu resulterat i att vänsterpolitikern gripits och riskerar att åtalas för att ha försvarat terrorism.

Stéphane Poussier ställde förra året upp som kandidat för vänsterpartiet La France Insoumise. Han har efter uttalandet på Twitter blivit utesluten ur partiet.

Källa:
Trèbes attack: French left-winger arrested over tweet hailing gendarme’s death

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments