Fransk satiriker återigen dömd för teckning – får fängelse och dryga böter

FRANKRIKE. Fransmannen Alain Soral dömdes i december att tillsammans med en konstnär betala motsvarande hundratusentals kronor i böter samt sex månaders fängelse för en antisemitisk satirteckning. Nu har Soral dömts igen i ett mål där motparten bestod av flertalet lobbygrupper som med olika agendor har en avgörande komponent gemensamt.

Så sent som i förra månaden dömdes journalisten, författaren och filmskaparen Alain Soral, president för den franska organisationen Égalité et réconciliation (Jämlikhet och försoning), samt konstnären Zéon till långt över 10 000 euro i böter och sex månaders fängelse med villkorlig dom för en tecknings skull. Nu döms Alain Soral återigen för en humoristisk teckning.

Teckningen har publicerats på hemsidan egaliteetreconciliation.fr, en hemsida som Alain Soral inte är ansvarig utgivare för. Det är dessutom inte heller inte han som målat teckningen. Likväl döms han bland annat för ”ifrågasättande av brott mot mänskligheten” och alla skadestånd inräknade har just denna teckning kommit att kosta honom 28 000 euro. Han har valt att inte betala bötesbeloppen vilket innebär att en del av summan kommer omvandlas till hundra dagars fängelse.

Motparten i målet har framförallt varit lobbyorganisationen Internationella ligan mot rasism och antisemitism (LICRA). Som allierade mot Soral har man haft flertalet andra mäktiga aktörer, som Föreningen för judiska studenter i Frankrike (UEJF), Advokater utan gränser (ASF), J’accuse, Internationell aktion för rättvisa (AIPJ) SOS Racisme och Nationell byrå mot antisemitism (BNVCA).

LICRA grundades 1928 i samband med försvaret av den judiske mördaren Samuel Schwartzbard, som på öppen gata i Paris sköt ned den ukrainske frihetskämpen Simon Petljura. Schwartzbard friades av jury. Organisationen leds sedan 2017 av Mario Stasi (okänd etnicitet) och dessförinnan av juden Alain Jakubowicz och innan dess av juden Patrick Gaubert.

Övriga partner i målet har en liknande struktur, då ASF leds av juden Gilles William Goldnadel. J’accuse av juden Marc Knobel, som också leder AIPJ. SOS Racisme leds av mulatten Dominique Sopo, men organisationen grundades av juden Julien Dray. Sist men inte minst leds BNVCA  av juden Sammy Ghozlan.

Själva teckningen som Soral dömdes för är en parodi på ett omslag från tidningen Charlie Hebdo. Till vänster syns Charlie Charlie Hebdos original och till höger syns teckningen som Alain Soral dömts för.

Teckningen som Alain Soral dömdes för. Skärmbild: egaliteetreconciliation.fr.

Översättning av teckningens text följer nedan:

Vänster ruta:
Pappa var är du? Här, där, och där också.

Höger ruta:
Shoah var är du? Här, där, och där också.

Källa:
Dessin Shoah où t’es ? : 10 000 euros d’amende pour Alain Soral

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Alain Soral åter i rätten för kritik av judisk makt i Frankrike | Nordfront.seSverkerSigfridAnders Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Anders Jonsson
Medlem

Det är fullkomligt groteskt vilken makt dessa lättkränkta lögnaktiga pengakåta JUDAR har.

Den makten måste få ett slut och krossas.

Hell seger!

Sigfrid
Medlem

Helt klart att juden har alldeles för mycket makt i världen den måste till varje pris krossas.

Sverker
Medlem

Dom kramar pengar ur allt och alla, genom att manipulera lagar så att dom kan stämma folk/nationer.
Förutom att dom har pengamakten via banksystemet som skapar nya pengar ifrån tomma intet som dom skuldsätter (+ ränta) allt och alla med, förutom att dom har en Kosher parasitskatt på mängder av produkter, förutom att dom lurar och bedrar i allmänhet.
Dom skall bort!

trackback

[…] har tidigare rapporterat om de löjeväckande stora bötesbelopp Soral dömts till för teckningars skull. Härom veckan stod han i domstolen ännu en gång för två teckningar och som vanligt är det ett […]