Fransk politiker: Främmande makt kan ligga bakom Gula västarnas protester

UTRIKES. En högt uppsatt politiker från president Macrons parti menar att främmande makt kan ligga bakom Gula västarnas protester.

Enligt ett uttalande från en högt uppsatt politiker inom den franske presidenten Emmanuel Macrons parti kan främmande makt ligga bakom Gula västarnas protester.

Efter att en insamling startats till förmån för Gula västarnas boxare Christophe Dettinger uttalade sig Marlene Schiappa, som innehar en position jämförbar med jämställdhetsminister, om att hon tyckte man borde utreda vilka som stödjer protesterna:

— Frågan är, vem finansierar upprorsmakarna? Främmande makt? Frågan är inte orimlig, med tanke på den italienska regeringens ställningstaganden.

Både italiens inrikesminister Matteo Salvini och vice premiärminister Luigi Di Maio har uttryckt sitt stöd för Gula västarnas protester.

Källa:
Paranoia: Macron Govt Wonders if Italy, ‘Foreign Powers’ Funding Yellow Vests

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
LingonetKlausFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Macrons regering kan bara mena Italien eller sin påhittade dödsfiende Ryssland — fiende bara för att ryska centralbanken inte är under global kontroll och för att Rysslands gasexport har för stor marknadsandel, som USA och Israel vill ha.

Skulle Macron på allvar misstänka en främmande makt är det Macrons främmande vän George Soros som ofta har finansierat storskaliga protester.

Han får nog mycket svårt att övertyga folk om Italiens skuld. Återstår ” Ryssland”.

Nej Macrons regering är sitt eget största hot. Den har ju i princip förklarat krig mot sin egen befolkning. Den enda rättmätiga franska befolkningen.

Klaus
Medlem

Afroimperialisten Napoleon IV Macron styrs av främmande makt.

Lingonet
Medlem

”Främmande makt kan ligga bakom Gula västarnas protester”
En främmande makt är definitivt grundorsaken till FOLKETS, inte västarnas uppror.
Och dessa frågor om ”främmande” makt uppkom aldrig när de kolorerade demonstrationerna uppstod i bl.a. ukraina och andra forna kommuniststater.

Lingonet
Medlem

Dessutom uppstod kraven om avgång och livstids hängning för de ickesionistiska ledarna i dessa länder blixtsnabbt och oavbrutet bland våra horpolitiker och (((media)))