Fransk nationell ledare dömd till fängelse

FRANKRIKE. Den nationelle profilen Alain Soral har dömts till fängelse efter att han kritiserat judisk makt.

Alain Soral, från ett tidigare tillfälle i rätten.

Alain Soral, nationell tänkare och ledare för organisationen Égalité et Réconciliation, har dömts till ett års fängelse för att han kritiserat judisk maktrörelsen. Det som det censurivrande franska rättsväsendet ansåg vara kriminellt var Sorals beskrivning av judar som ”manipulativa, tyranniska och hatiska”.

LICRA – en yttrandefrihetsfientlig och judevänlig lobbyorganisation – som flera gånger tidigare anmält Soral och fått honom dömd för liknande tankebrottslighet, lovar att de kommer att fortsätta förfölja fritänkaren.

Soral var ursprungligen kommunist men blev sedermera allt mer nationellt sinnad. Han har bland annat samarbetat med den populäre svarte komikern Dieudonné M’bala M’bala, upphovsmannen till den ”inverterade Hitlerhälsningen” quenelle. Något man kan läsa mer om i några av de relaterade artiklarna nedan.

Källa:
French Court Sentences Antisemite Alain Soral to One-Year Prison Term for Incitement

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
RokvikenTorkelsson Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
J.N.
Medlem

Ja han sa uppenbarligen sanningen, och den gör ont för somliga, och han blev också dömd därav. Sinnessjukt att ”de” lyckas kontrollera både påtryckningarna samt rättegången, fast ändå inte helt förvånande.

Snacka om att judarna går på full attack (blixtkrig), deras smetiga fingrar når överallt, deras ringa antal till trots.

Rokviken
Medlem

Hela Europa är ockuperat av samma avart.