Fransk militär sätts in vid Gula västarnas protester imorgon

UTRIKES. Fransk militär kommer sättas in vid Gula västarnas protester imorgon.

Enligt ett uttalande från den franske generalen Bruno Leray kommer franska soldater rycka in till stöd för de 5 000 poliser som mobiliserats inför morgondagens protester anordnade av Gula västarna.

— Om deras liv eller livet för de personer de skyddar hotas kan det gå så långt som att de öppnar eld, sade generelen till fransk radio.

De soldater som kommer användas är sådana som vanligtvis ägnar sig åt uppgifter så som anti-terrorism och de kommer i huvudsak skydda offentliga verksamheter.

Det återstår att se hur soldaterna kommer kunna hantera civilisterna. Philippe Capon från polisfacket UNSA är orolig:

— Jag är orolig över hur de kommer besvara eventuella angrepp.

General Leray menar dock att de är ”fullt kapabla” att hantera situationen även om de har ”olika sätt” att hantera problem.

Källa:
REVEALED: French soldiers will be allowed to ’OPEN FIRE’ if lives are threatened by Yellow Vest rioters this weekend as the military is drafted in to help 5,000 police on the streets of Paris

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
KlausRokvikenFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Helt i linje med deras krav i Frankrike på att slå ned västarna så att de inte reser sitt fula franska tryne igen. Det har alltid varit polisen som utdelat våldet på medborgarna i gula västarna. Det räcker tydligen inte. Nu kommer pansaret fram.

Se och lär! Fredrik Reinfeldt fastslog hur den ”svenska” Natomilitären får användas mot Sveriges befolkning. En pandemi av statligt våld är att vänta i alla sionistiskt kontrollerade och Natovänliga stater.

Rokviken
Medlem

Den franska polisen/militär lika effektiv som detta:

https://www.youtube.com/watch?v=aXUMP9cP5G8

Klaus
Medlem

Filmen är visionen hur det kan bli när det bara finns ett enda land på jorden under amerikansk-judisk världsherravälde: det värst möjliga terrorsystemet.

Klaus
Medlem

E-Unionens Frankrike som judiskt-marxistiska Sovjetunionens stridsvagnar i DDR 1953, Ungern 1956 och Tjeckoslovakien 1968.