Fransk hjälte får inte gata uppkallad efter sig – kan kränka muslimer

FRANKRIKE. Det visar sig nu att en officer i det franska gendarmeriet inte får en gata uppkallad efter sig i Marseille eftersom det kan kränka muslimer.

Den franska officern i gendarmeriet, Arnaud Beltrame, dog den 24 mars 2018 efter att han bytte plats med en gisslan som muslimen Radouane Lakdim tagit i arrondissementet Carcassone, närmare bestämt i kommunen Trèbes.

Det hela började med att Lakdim sköt ett par personer i en stormarknad i Trèbes och tog en kvinna i gisslan. Officer Beltrame lyckades då byta plats med kvinnan, som han därmed räddade livet på, men blev själv senare knivhuggen och skjuten till döds.

Det föreslogs att en gata i Marseille skulle uppkallas efter Arnaud Beltrame. Vänstern i staden motsatte sig först idéen med förklaringen att gatan inte var god nog. Senare erkände de dock att anledningen var att en stor del av Marseilles invånare kan tolka det som en provokation.

Källa:
French hero, who sacrificed himself to save a hostage from an Islamist, won’t have a place named after him as ‘it may offend Muslims’

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Caesar-AureliusKarl-Путин AGrottbjörnenKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Idioter bestämmer i Europa.

Grottbjörnen
Medlem

vilka svaga jävla skalbaggar som viker sig på detta sättet, var fan är deras ryggrad?tror inte politiker i Sverige skulle vara såhär mesiga ens

Karl-Путин A
Medlem

Tror du det? Testa att föreslå 22-åriga Alexandra som blev knivmördad av en etiopier på ett HVB-hem i Mölndal och se vad du får för svar. En vardagshjältinna som föll offer för mångkulturen på sitt arbete.

Nej, ska någon hjälteförklaras i Sverige så är det gärningsmännen. Enligt rikspolischef Dan Eliasson var det ju etiopiern som var ”hjälte” iom att han hade genomgått ett lidande som vi inte kan föreställa oss.

Grottbjörnen
Medlem

ja just det, vi kan ju hedra Dan Eliasson genom att doppa honom i bly och använda honom som mänsklig staty, om inte annat så får väl fåglarna något att skita på

Caesar-Aurelius
Medlem

Svensk hjälte får inte gata uppkallad efter sig – kan kränka muslimer

Daniel Wretström – född 1983-10-15 — mördad 2000-12-09

comment image