Fransk general till jude: Den grupp du känner väl styr media

UTRIKES. Vågen av uppfriskande utspel från franska militärer fortsätter. General pekar i fransk TV ut vilka som styr media.

Idag framträdde en pensionerad general vid namn Dominique Delawarde i en fransk TV-show på kanalen CNEWS där bland annat medier diskuterades. Den före detta generalen menade att de flesta stora medier är styrda, något juden Claude Posternak reagerades starkt på.

Posternak frågade då, medan han var extremt upphetsad, exakt vilka det är som styr media. Enligt nyhetstjänsten Gallia Daily, som sammanfattar franska nyheter på engelska, svarade Delawarde att ”den här gruppen du känner väl” styr medierna, vilket fick programledaren att bryta showen.

Enligt Gallia Daily fick detta den franska judisk makt-rörelsen, i form av organisationerna CRIF och LICRA som ska motsvara de USA-baserade judeorganisationerna AIPAC respektive ADL, att gå till angrepp mot Delawarde. Bland annat har de krävt att åklagare ska åtala honom för åsiktsbrott och att försvarsministern ska bestraffa honom.

Klippet, som är på franska, kan ses nedan. Automatiserad textning av tveksam kvalitet finns också, men den verkar vara bra nog för att i grova drag förstå konversationen. Notera ryckningarna i juden Posternaks ansikte när fransmannen Delawarde nämner det judiska inflytandet.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
11 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments