Fransk demonstrant fick armen avsliten av tårgasgranat

UTRIKES. Under dagens demonstrationer med Gula västarna fick en av rörelsens fotografer armen avsliten av en tårgasgranat.

Under en sammandrabbning med polisen fick idag en av Gula västarnas fotografer sin arm avsliten av en tårgasgranat. Det hela inträffade i Paris, då demonstranter försökte ta sig mot nationalförsamlingen där polisen försökte skingra folkmassan.

Tårgasgranaterna av modellen GLI-F4 innehåller 25 gram sprängmedel, vilket är anledningen till att dessa alltså kan slita av kroppsdelar.

I en video kan man se hur andra demonstranter kommer till den skadade fotografens undsättning. Mannen togs därefter till sjukhus av brandmän.

Enligt ett uttalande från Jerome Rodrigues, ledargestalt inom Gula västarna, har man slutat föranmäla sina demonstrationer på grund av våldsamt beteende från polisens sida.

Se video från RT nedan:

Källa:
PARIS PROTESTS: Protester has hand BLOWN OFF after grenade EXPLODES at Yellow Vest rally

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om