Frankrikes regering förbereder inskränkning av demonstrationsfriheten

UTRIKES. Den franska regeringen förbereder ett lagförslag som ska begränsa demonstrationsfriheten.

Den franske premiärministern Edouard Philippe gick i måndags ut med att regeringen planerar att driva igenom en lag som förbjuder icke tillståndsgivna demonstrationer. Detta sker efter att de omfattande gula västarna-protesterna pågått under sju veckor.

Enligt inrikesministern ska man införa ”en lag för att bestraffa de som inte respekterar kravet om att anmäla demonstrationer, de som deltar i icke tillståndsgivna demonstrationer och de som kommer maskerade till demonstrationer”.

Philippe tillkännagav även att regeringen vill förbjuda ”bråkstakar” att delta i demonstrationer överhuvudtaget.

Källa:
France to ban participation in unauthorised protests: PM Edouard Philippe

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Rokviken says:

  Desperationen vidtas med åtstramningar mot folkliga protester och i förlängningen Holodomor. Hur långt ska det gå?

 • Jordan says:

  Silencing them people by laws is only a band-aid as it does not address the issues at hand.

 • Christian Hamilton Christian Hamilton says:

  Tillståndsgivna demonstrationer??!! Att bli tvungen att söka tillstånd för att yttra missnöje mot regimen betyder att all kritik stoppas och endast av regimen godkända demonstrationer tillåts. Tillåtna demonstrationer som i de flesta fall är sanktionerade av överhögheten är både tandlösa och förfäktar oftast både omoral och folkfientliga budskap.

  Västvärlden har kommit längre i att beröva sina folk friheten än vad både gamla Sovjet och öststaterna på sin tid lyckades med. Sionisterna har haft lång tid på sig att prova olika metoder.

  I gamla öst var det brutalt våld direkt vilket inte var så bra som det visade sig. Samma sion grundlade sin nya strategi redan innan andra världskriget och genom att exploatera den största lögnen i historien lyckas man genom känslor bedöva och beröva folken ett normalt försvarsbeteende. Genom att materialismen och egoismen förskönats i alla möjliga former kan regimen hålla folket på mattan. Skulle folket i gemen börja protestera, ja då dras allmosorna in och det vill ju ingen bli av med idag. Bättre med en massa personliga prylar än frihet, riktig frihet.


 • Lämna ett svar