Frankrikes president kallar nationalism för förräderi

GLOBALISM. Frankrikes president Emmanuel Macron använde sitt tal under 100-årsjubileet av första världskrigets slut för att fördöma nationalismen.


Ett utdrag ur Macrons tal (på franska och engelska)

Under 100-årsjubileet av första världskrigets slut i Paris som hölls under söndagen kallade den franske presidenten Emmanuel Macron nationalism för ”förräderi”.

Uttalandet uppfattas just nu som en direkt kritik mot Donald Trump som nyligen kallade sig själv för nationalist, men globalisten och före detta Goldman-Sachs-finansmannen Macron har hela tiden haft en antinationalistisk agenda.

— Denna vision av Frankrike som en generös nation, som bäraren av universella värderingar i dessa dystra timmar. Detta är raka motsatsen till ett folk som bara tänker på sina egna intressen.

— Patriotism är den direkta motsatsen till nationalism. Nationalism är ett förräderi av patriotism, fortsatte Macron i en förvirrad sammanblandning av begrepp.

— Genom att sätta våra intressen först, vem bryr sig om andra, utraderar man vad nationer håller kärast, det som ger den liv, vad som gör den stor och vad som är viktigast: dess moraliska värderingar, sade Macron.

Donald Trump, som ”pliktskyldigt” närvarade vid ceremonin, rapporteras ha lämnat Frankrike efter ceremonin.

Enligt Fria Tider är TV4:s tolkning av uttalandet att Emmanuel Macron insett ”att det inte går att resonera med Trump”, varför han i stället bestämt sig för att utmana den amerikanske presidenten.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu som för sitt eget land driver en hård nationalistisk linje, avbröt sin närvaro vid firandet för att skyndsamt resa hem till Israel där den judiska staten samtidigt genomförde en mordattack på sex palestinier. Målet för elitförbandets operation på palestinsk mark var Palestinas militäre ledare Nour Baraka.

Källa:
Macron fördömde nationalism: ”Förräderi”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Christian Hamilton
Nybörjare
Christian Hamilton
1 år sedan

Ja ja, det bevisar bara att en gubbe som bara kan räkna pengar och vara allmän passopp till (((Goldman-Sachs))) inte begriper ett dugg om politik och ännu mindre, för honom, en massa ”svåra ord”.

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan

Med en fru som samtidigt kunde vara hans mormor kan det inte vara så lätt att hålla isär begreppen.

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan

— Denna vision av Frankrike som en generös nation, som bäraren av universella värderingar i dessa dystra timmar. Detta är raka motsatsen till ett folk som bara tänker på sina egna intressen.

Är han antisemit eller var han berusad av droger?

Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

Macron är en marxistisk fransk idiot.
VK2-general DeGaulle ville Europa av européernas fädernesländer (nationella länder).

Victor
Nybörjare
Victor
1 år sedan

Man ser vad det är för intressegruppers ärende Macron går som sagt när Nationalism och vad som skrivs på nätet ses som ett hot https://samnytt.se/macron-och-teknikjattar-lanserar-paris-upprop-for-att-styra-upp-internet/